Bosanska Krupa

22 mei 2018: Bled – Bosanska Krupa 381 km

Er staat een meer-landen-trip op het programma. Om tot in Bosnië-Herzegovina te geraken moeten we vanuit Slovenië ook een strook Kroatië overbruggen. Het ongebruikelijke plan van vandaag is ontbijten in Slovenië, lunchen in Kroatië en dineren in Bosnië-Herzegovina.

Het is voorlopig onze laatste snelweg-dag. Het traject gaat via Ljubljana naar Karlovac, net over de Kroatische grens.  Aan de Sloveens – Kroatische grens is er douanecontrole. Die bestaat uit een dubbele paspoortcheck. Verder stelt het niet veel voor. In Kroatië nemen we de tolweg naar Karlovac. Het werkt op de aloude manier met ticketjes en tolpoortjes. Het is onnodig om vooraf een vignet aan te kopen. Eens Karlovac voorbij, rijden we verder via de gewone weg. Het gaat heel wat trager, maar het is in ieder geval mooier. Aan de Kroatisch – Bosnische grens is er opnieuw een grenscontrole. Hier blijft het eveneens bij een simpele paspoortcheck.

We zoeken het noordwesten van Bosnië op, waar rivier de Una stroomt. Het is een bosrijk natuurgebied. De snelstromende rivier is een belangrijke attractie in de omgeving. Wie wil raften, kanoën of kajakken zit op de juiste plaats. Wie iets minder avontuurlijk is aangelegd, kan ook gewoon genieten van het natuurschoon.

IMG_0201

Fervente vissers komen hier ook aan hun trekken. In de Una wonen karpers, forellen, snoeken enz. Onderweg spotten we verschillende, op steigers gebouwde, houten vissershuisjes.

We overnachten op camping Unacamp (http://www.unacamping.nl/) in Bosanska Krupa. Het is een klein maar gezellig kampeerterrein in een stadje met ongeveer 23000 inwoners. Het terrein ligt vlak naast de rivier even buiten de stad. De toegangsweg is smal en onverhard. We gaan voor even off-road.

De weersvoorspellingen beloven de hele week regen en onweer. Ondanks de veelvuldige buien onderweg, zijn we tot nu toe aan het ergste ontsnapt. Bij aankomst op de camping schijnt de zon en is het lekker warm. Het is fijn om te relaxen in deze mooie omgeving.

Route van Bled naar Bosanska Krupa
Advertentie

Een gedachte over “Bosanska Krupa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s