Kravica waterval

3 juni 2018: Mostar – Medugorje 90 km

De rit naar Medugorje is slechts 40 km. In realiteit doen we er meer dan het dubbele. We kunnen niet aan de verleiding weerstaan om de kleine, witte lijntjes op de wegenkaart uit te testen. Dat leidt ons door landelijk en dunbevolkt gebied. De weinige mensen die we opmerken, bewerken de akkers. Er zijn veel groentetuinen maar ook fruitbomen en wijngaarden. We bevinden ons al een aantal dagen in Herzegovina, het zuidelijke gedeelte van de staat Bosnië- Herzegovina. De Neretva-rivier die door het gebied stroomt, brengt niet alleen toeristen naar de regio om te watersporten maar zorgt ook voor vruchtbare grond. Door Herzegovina loopt een wijnroute. De daaraan verbonden proeverijen laten we voorlopig links liggen. De lokale wijnen die we tijdens deze reis proefden, zijn stuk voor stuk goedgekeurd. Helaas brengen de witte lijntjes op de landkaart ons niet rechtstreeks op de voorgeprogrammeerde bestemming. We botsen onderweg meermaals op onberijdbare of doodlopende wegen. Omdraaien en opnieuw oriënteren is telkens de boodschap. We wijken nog even af van de route om een bezoek te brengen aan de Kravica watervallen aan de Trebiza-rivier. De waterval is niet spectaculair hoog, maar vooral breed.Het water stort zich naar beneden over een breedte van 100 m en komt terecht in een outdoor zwemparadijs. Het is de ideale locatie om een warme namiddag zoals vandaag door te brengen. 2 houten barakken aan de rand van het meer zorgen voor de inwendige mens. Meevaren in een bootje of zelf een kano huren behoort tot de mogelijkheden.

Er is een grote parking aan de ingang. Een toegangsticket kost 8 BAM (4 €) per persoon. De waterval is te bereiken via een lange trap en een aflopend pad. Wie niet zo goed te been is, kan het treintje nemen voor 2 BAM (1 €) dat de hele dag af en aan rijdt.

In de vooravond bereiken we Medugorje waar we overnachten op Camp Verité (http://www.camp-medjugorje.com/en/). De camping ligt op 300 m van het centrum. Vanavond gaan we er op verkenning.

Route van Mostar naar Medugorje
Advertentie

4 gedachtes over “Kravica waterval

 1. hoi hoi Ingrid en Andy!
  Dat klinkt weer erg goed hoor! Wij deden gisteren het tripje naar Dubrovnik. Mer liefst vier keer een douanepost. Het is geen EU hier.
  Vandaag de oude stad bezocht. Druk maar ook erg leuk vanwege de bescheiden omvang.
  Ons bivak maakten we op Autokamp Kupari: ogenschijnlijk verwaarloosde kampeeokatie maar de schaduwrijke pichtjes verleidden ons ten koste van de lieflijke camping Agave en die in Mlini.
  Gaan we. jullie nog treffen? We overwegen morgen eindelijk de grens met Albanië te slechten ….. maar voor een rendez-vous zijn we graag bereid ons vertrek uurtje uit te stellen 😎🍷

  Geliked door 1 persoon

  1. We reizen morgen naar De omgeving van Dubrovnik. We overwegen een camping op een van de kleine eilandjes voor de kust. We zijn er nog niet helemaal uit. Als we jullie treffen, drinken we er eentje🥂.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s