Orebic

5 juni 2018: Orebic – Orebic 0 km

De voorziene rustdag aan het strand of zwembad dreigt letterlijk in het water te vallen. De plaatselijke weerberichten voorspellen een bewolkte en regenachtige dag. Na de hitte van de voorbije dagen is een beetje afkoeling welkom, al zitten we niet direct op regen te wachten. De dag start met enkele praktische beslommeringen: winkelen, wasmachine draaien en was ophangen.

Terwijl de garderobe aan de wasdraad hangt, verkennen we Orebic met de fiets. Het centrum ligt ongeveer 2 km van Camping Nevio verwijderd. De route erheen is makkelijk. Het gaat steil bergafwaarts. Zonder een trap te doen, komen we aan. Orebic is met zijn 4200 inwoners een klein dorp met een haventje.

Meermaals per dag varen boten naar het naburige eiland Korcula. Tickets zijn ter plaatse te krijgen. Bezienswaardigheden in Orebic zijn het Franciscaner klooster, het maritiem museum en de wijnmakerij. Strandliefhebbers kunnen terecht op de smalle zandstrandjes of in de kleine baaitjes met uitzicht op enkele mini-eilandjes en Korcula.

We fietsen door het dorp en langs de strandweg die op een bepaald punt onherroepelijk stopt. Om terug te rijden naar de camping moeten we de steile helling weer op. Het kost spierkracht en doorzettingsvermogen, maar boven wacht een koel drankje op een terras.

De mindere weersvoorspellingen kloppen niet. De zon breekt door de wolken. Bij een temperatuur van 25 graden kan de eerste zwembaddag dan toch doorgaan.

Advertentie

Een gedachte over “Orebic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s