Trogir

7 juni 2018: Orebic – Seget 193 km

Het is tijd om afscheid te nemen van Orebic en meteen ook van het schiereiland Peljesac. Om sneller op het vasteland te geraken en tegelijk wat kilometers te winnen, nemen we voor de 5de keer een veerboot. We varen van Trpanj naar Ploce.We zoeken een plekje in de omgeving van Split om nog enkele dagen te ontspannen. Split is slechts 130 km. Er is voldoende tijd om een leuke route uit te kiezen en onderweg te genieten van het landschap. Voor we het goed en wel beseffen, zitten we echter op de autosnelweg. De autostrade is dan wel een pak sneller, maar er valt onderweg weinig te beleven. We nemen een willekeurige afrit en komen terecht op een wel heel smal weggetje. Is dit nu “the middle of nowhere”? Langzaam maar zeker naderen we onze bestemming. Een 50-tal km voor Split belanden we op de kustweg. Het is een route met constant uitzicht op de indrukwekkende kustlijn van Kroatië.

We hebben Camping Stobrec in de buurt van Split aangestipt. Het kampeerterrein is jammer genoeg volzet. Het is mogelijk om de eerste nacht op de parking door te brengen en morgen te verhuizen naar een plekje op het terrein. Dat zien we niet zitten. We zetten onze weg verder naar Trogir. De stad is gebouwd op een kunstmatig aangelegd eiland en door een brug verbonden met het vasteland. 5 km ten noorden van Trogir ligt Camping Belvedere (http://www.vranjica-belvedere.hr/?lang=nl). Het is een luxueuze mega-camping aan het strand. Er varen dagelijks taxibootjes af en aan naar Trogir. We genieten vanavond van een Italiaans diner met uitzicht op de Adriatische zee.

Route van Orebic naar Trogir
Advertentie

3 gedachtes over “Trogir

  1. weer mooi dagje voor hullie en Stobrec volzet? het is te populair geworden -;) wij nog op camping aan Lake Shkroder erg mooi zwemwater hier van een goede temperatuur is ook wel nodig hier: bij zonaar 35 graadjes vandaag en fijn dat t in Bels en NL ook aangenaam weer is hartelijke groetttte

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s