Pittoresk Trogir

8 juni 2018: Seget – Seget 0 km

De dag komt langzaam op gang. We brengen enkele uren door met een boek aan het zwembad en het strand van Camping Belvedere. Dat is hier technisch mogelijk vermits het zwembad aan het strand ligt.

Tegen het middaguur verdwijnt de zon achter de wolken. De ietwat frissere temperatuur is ideaal voor een bezoek aan Trogir. We maken gebruik van een taxiboot die elk uur aan de camping vertrekt. De vaartijd bedraagt ongeveer 30 minuten. We meren aan bij de stijlvolle palmenboulevard tussen de luxejachten aan de kade van Trogir. Ons taxibootje lijkt ineens zeer klein.

De binnenstad ligt verstopt achter de brede promenade. In de wirwar van smalle, geplaveide straatjes met verborgen pleintjes en talrijke terrasjes is het aangenaam vertoeven. Het middelpunt van de middeleeuwse stad is de kathedraal Sv. Lovro.

Elk steegje is verrassend. Er zijn trendy winkeltjes, hippe restaurantjes en verscholen kunstgalerijtjes.

De historische binnenstad eindigt aan een drukke weg. Een houten bruggetje over de rivier leidt naar een marktplein.

Marktkramers stallen hier dagelijks hun waren uit. Naast het gewone aanbod, is er ook een afdeling met lokale producten zoals olijfolie, wijn, vijgenkoekjes, noten, honing en nog veel meer.

Vooraleer we per taxiboot terugkeren genieten we in een eigentijds hamburger-restaurantje van een Highwayman-burger en een Firehouse-burger.

Advertentie

2 gedachtes over “Pittoresk Trogir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s