Naar Griekenland en terug

31 augustus 2018: Geel – Koblenz 261 km

We zijn weer ribbedebie. We kiezen voor een mix van cultuur, geschiedenis, zon, zee en strand. Na een tijd wikken en wegen, wordt het de Griekse Peloponnesos. We trekken er een zestal weken voor uit. Een reisplanning maken en de nodige voorbereidingen treffen is deze keer meer nodig dan anders. Via aFerry boeken we een enkele ferry-overtocht met Anek Lines vanuit Ancona (Italië) naar Patras (Griekenland). De boottocht is gepland op 7 september en duurt ongeveer 24 uur. Met Anek Lines is het mogelijk om te reizen met de formule “kamperen aan boord”, waarbij slapen in het eigen voertuig op het dek een optie is. Alhoewel de boeking dateert van juni, is deze formule dan al volzet. Een hut reserveren is het alternatief. Het is een duurdere optie, maar het garandeert een comfortabele nachtrust.

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland. Het is verbonden met het Griekse vasteland via de smalle landengte van Korinthe. In deze landengte werd in de 19de eeuw het kanaal van Korinthe aangelegd. Het zogenaamde schiereiland is sindsdien helemaal door water omgeven. Deze trip is in feite een rondrit op een kunstmatig eiland.

Na een tocht door de Peloponnesos, volgt de lange terugrit naar Geel via Albanië, Montenegro, Bosnië, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland en vervolgens België. Althans, zo is de huidige planning. Reizen met een buscamper is verrassend, van richting veranderen blijft mogelijk. Om Albanië te doorkruisen is het belangrijk om de groene kaart van de autoverzekering te controleren. Indien het land niet vermeld is op het verzekeringsbewijs, kan dit tijdelijk en gratis uitgebreid worden.

De eerste reisdag leidt naar Koblenz. In feite starten we op de plek waar de laatste reis naar Bosnië – Herzegovina in het voorjaar eindigde. Een tochtje met de kabelbaan over de splitsing Rijn – Moezel naar de vesting Ehrenbreitstein, hoog boven Koblenz leek toen de moeite. De weersomstandigheden gooiden destijds roet in het eten. Die zijn nu perfect.

De aankomst in Koblenz is laat omwille van onvoorziene fileperikelen. Files zijn blijkbaar enkel in België een probleem. We geraken verstrengeld in een lange kijkfile. De oorzaak is een ongeval in de andere rijrichting. Tot overmaat van ramp blijkt de camping die we in het vizier hebben volzet. Na een korte zoektocht  belanden we op Campingplatz Gülser Moselbogen (https://www.moselbogen.de/). De drukte van de zomervakantie is nog niet helemaal voorbij en ook deze camping is bijna vol. We claimen een van de laatst beschikbare plekjes.

Koblenz dag 1

De kabelbaan van Koblenz en het fort van Ehrenbreitstein liggen op fietsafstand van de camping. Morgen gaan we op verkenning.

Route van Geel naar Koblenz
Advertentie

2 gedachtes over “Naar Griekenland en terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s