Naar Griekenland en terug

31 augustus 2018: Geel – Koblenz 261 km

We zijn weer ribbedebie. We kiezen voor een mix van cultuur, geschiedenis, zon, zee en strand. Na een tijd wikken en wegen, wordt het de Griekse Peloponnesos. We trekken er een zestal weken voor uit. We willen op tijd terug zijn voor de Belgische gemeenteraadsverkiezingen die plaats vinden op 14 oktober 2018. Een reisplanning maken en de nodige voorbereidingen treffen is deze keer meer nodig dan anders. Via aFerry boeken we een enkele ferry-overtocht met Anek Lines vanuit Ancona (Italië) naar Patras (Griekenland). De boottocht is gepland op 7 september en duurt ongeveer 24 uur. Met Anek Lines is het mogelijk om te reizen met de formule “kamperen aan boord”, waarbij slapen in het eigen voertuig op het dek een optie is. Alhoewel wij reeds in juni de boeking maakten, is deze formule van reizen dan al volzet. In plaats van in onze eigen camper te overnachten, reserveren we tijdens de overtocht een hut om comfortabel te slapen. Het is duurder, maar het is niet anders.

De Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland. Het is verbonden met het Griekse vasteland via de smalle landengte van Korinthe. In deze landengte werd in de 19de eeuw het kanaal van Korinthe aangelegd. Het zogenaamde schiereiland is sindsdien helemaal door water omgeven. In feite zullen we tijdens deze trip rondtoeren op een kunstmatig eiland.

Na een tocht door de Peloponnesus, begint de lange terugrit naar Geel. De terugreis gaat via Albanië, Montenegro, Bosnië, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland en vervolgens België. Althans, zo zit de tocht voorlopig in ons hoofd. Reizen met een buscamper is verrassend, van richting veranderen blijft mogelijk. Om Albanië te doorkruisen is het belangrijk om de groene kaart van de autoverzekering te controleren. Indien het land niet vermeld is op het verzekeringsbewijs, kan dit tijdelijk en gratis uitgebreid worden.

De eerste reisdag leidt ons naar Koblenz. In feite starten we op de plek waar de laatste reis naar Bosnië – Herzegovina in het voorjaar eindigde. Een tochtje met de kabelbaan over de splitsing Rijn – Moezel naar de vesting Ehrenbreitstein, hoog boven Koblenz leek ons toen wel de moeite. We stelden de uitstap uit omwille van de weersomstandigheden. Die zijn nu perfect.

We komen vrij laat aan in Koblenz omwille van fileperikelen. Hier hebben we geen rekening mee gehouden. Files is toch iets exclusiefs voor België? Blijkbaar niet. We geraken verstrengeld in een lange kijkfile. De oorzaak is een ongeval in de andere rijrichting. Tot overmaat van ramp blijkt de camping die we in het vizier hebben volzet. Na een korte zoektocht  belanden we op Campingplatz Gülser Moselbogen (https://www.moselbogen.de/). De drukte van de zomervakantie is nog niet helemaal voorbij en ook deze camping is bijna vol. We installeren ons op een van de laatst beschikbare plekjes.

Koblenz dag 1

De kabelbaan van Koblenz en het fort van Ehrenbreitstein  liggen op 7 km van de camping. Die uitstap is voor morgen. Vanavond is het relaxtijd en genieten we van de eerste vakantiedag.

2 gedachtes over “Naar Griekenland en terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s