Kabelbaan Koblenz

1 september 2018: Koblenz – Koblenz 0 km

Campingplatz Gülser Moselbogen ligt op fietsafstand van Koblenz en zijn bezienswaardigheden. De fietstocht vanaf de camping tot aan de beruchte kabelbaan is 7 km lang. Het is een veilige, vlakke fietsroute tussen de Moezel en een grote autoweg. De enige hindernis is de Kurt-Schumacher-Brücke. Dat is de brug die we halverwege de rit even moeten beklimmen. Het leuke aan zo’n obstakel is dat er na het berg-op stuk steeds een bergaf-kant volgt. Het goed uitgeruste fietspad leidt bijna vanzelf naar de kabelbaan. Het traject is eenvoudig, mede dankzij de rode borden die de rijrichting van toeristische attracties nauwkeurig aangeven. De kabelbaan van Koblenz bevindt zich aan de oever van de Rijn, net voorbij de monding van de Moezel. Op de Rijnpromenade is het vandaag een drukke bedoening. Er staat een grote rommelmarkt opgesteld.

IMG_0760

Na een kop koffie en een wandeling over de rommelmarkt, wagen we ons aan een vlucht boven het water in de kabelbaan. Deze biedt een makkelijke verbinding met de imposante vesting van Ehrenbreitstein. We kopen aan de kassa meteen een combiticket om beide attracties te bezoeken. Dat is ietwat goedkoper.

IMG_0761

De zweeftocht met de kabelbaan biedt een fraai uitzicht op de samenvloeiing van Moezel en Rijn en op de stad zelf.

IMG_0767

De vesting van Ehrenbreitstein is een 11de eeuwse burcht. De militaire functie die het fort vroeger vervulde is al lang verleden tijd. Tijdens de wandeling door het fort wordt het publiek getrakteerd op historische sfeergeluiden. Soms wordt er via een luidsprekertje enige geschiedkundige toelichting gegeven.

IMG_0773

Het complex herbergt vandaag verschillende musea en een jeugdherberg. Er zijn vaak tijdelijke tentoonstellingen en openluchtoptredens. Boven op de vesting is het mogelijk om iets te drinken of te eten en tegelijkertijd te genieten van het uitzicht.

IMG_0775

Na de terugvlucht met de kabelbaan fietsen we verder naar het oude stadsgedeelte. Alhoewel het autovrije centrum eerder modern oogt, zijn er ook leuke steegjes,  historische monumenten en bouwwerken te bewonderen zoals de Liebfrauenkirche en de Sint-Kastor Basiliek. Tijdens de wandeling door de oude binnenstad vinden we een terrasje waar we een bord met kartoffelen en leberkäse naar binnen werken. Dit zorgt voor voldoende energie om de terugtocht naar de camping aan te vatten.

Een gedachte over “Kabelbaan Koblenz

  1. En we zijn gestart met lezen en het begint al goed. Hopelijk blijf je de zon mee hebben en dan is de verre reis al voor de helft geslaagd. Geniet er met volle teugen van en dat zal ik van je reisverslagen ook doen. 👍🙋😍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s