Blitzbezoek aan de Bodensee

2 september; Koblenz – Allensbach 433 km

De deadline om de ferry te bereiken, komt dichterbij. We rijden stilaan verder naar Ancona om er op vrijdag de ferry te nemen naar Patras. De route gaat door Duitsland, zijdelings langs de Zwitserse grens. In de reisplanning staat Allensbach aan de Bodensee aangestipt. Het is oorspronkelijk de bedoeling om er 2 nachten door te brengen op Camping William (http://campingplatzwillam.apps-1and1.net/). De weersomstandigheden in deze streek zijn niet optimaal. Er wordt morgen regenweer voorspeld en het is aan de frisse kant. Maar dat is niet alles. Alhoewel Camping William heel wat troeven heeft, is er geen “camping-klik”. Het kampeerterrein ligt aan de oever van de Bodensee aan een mooi kiezelstrand. Het uitzicht is prachtig en het Bodensee fietspad ligt in de buurt. Het is ideaal voor toeristen die de omgeving per fiets willen verkennen.

IMG_0783

De uitbaters zijn vriendelijk en de camping beschikt over nieuwe, kraaknette sanitaire voorzieningen. Er is een gezellig restaurantje met voldoende keuzemogelijkheden. Het is bovendien niet duur. We genieten er van een reuze schnitzel die uitstekend smaakt. De hoeveelheid is buiten proportie. Het is onmogelijk om alles op te krijgen.

IMG_0784

Kamperen staat gelijk aan een zekere vorm van zorgeloosheid. Misschien is het dat wat ontbreekt. Het zit eerder in kleine dingen. Naast de kampeerplaats, die van stroom voorzien is, moet alles extra betaald worden. Zelfs de afwas doen, is niet gratis. Vooraleer er water uit de kraan aan de afwasbak komt, moet eerst de muntautomaat gevoed worden met halve eurootjes. Het restaurant hanteert de formule van zelfbediening. Wie wil eten, besteld aan de bar en betaald op voorhand. WiFi is betalend maar enkel beschikbaar aan de receptie. Het is allemaal degelijk georganiseerd, maar de gezelligheid en het idee vrijheid, blijheid verdwijnt. Camping William staat zo goed als helemaal vol. De formule werkt duidelijk wel. Over smaken valt nu eenmaal niet te redetwisten. Maar wij zetten morgen onze reis voort.

Route van Koblenz naar Allensbach
Advertentie

4 gedachtes over “Blitzbezoek aan de Bodensee

  1. leuk verhaal we blijven jullie volgen . nu in Puglia rondje zuid Alberobello Matera Ostuni Lecce etc . nog net seizoen loopt op zijn einde . ven benieuwd of Griekenland nog levendig is en vooral het klimaat . Hele fijne reis !!!

    Geliked door 1 persoon

  2. De schnitzel zou ik wel lusten en op krijgen, maar inderdaad het systeem op de camping spreekt me ook niet aan, gelukkig is het maar voor één nacht. Wel spijtig van het weer, maar wie weet hoe hard je nog gaat puffen ☺

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s