Op zee

7 september 2018: Falconara Marittima – Ancona 17 km

De overvaart van Ancona naar Patras staat vandaag gepland. Het gaat niet helemaal zoals voorzien. De ferry heeft normaal 3 uur vertraging zoals gisteren netjes aangekondigd per mail. In werkelijkheid is er sprake van 5 uur vertraging. Dat betekent dat de dag vooral bestaat uit wachten. Later uitchecken dan normaal is op deze camping gelukkig geen probleem. We blijven er tot 13.00 uur hangen en maken van de extra tijd gebruik om de bus wat op te frissen en in te pakken. Vannacht ruilen we ons camperbed voor een hut aan boord van de ferry.

De haven van Ancona ligt niet veraf. Het vroege aankomstuur heeft als voordeel dat er geen wachtrijen zijn om in te checken. 4 uur voor vertrek staan we reeds te blinken op de boarding-parking. Met een buscamper valt het wachten mee. Een zuiderse siësta in ons eigen bed verkort de noodgedwongen pauze aanzienlijk.

IMG_0837

Om 16.30 uur mogen we aan boord van de Hellenic Spirit. Het schip werd gebouwd in 2001. Er is plaats voor 1850 passagiers en 670 auto’s. Aan boord zijn enkele restaurants, bars en winkels. De brochure van de Hellenic Spirit pakt uit met een openluchtzwembad, maar in realiteit staat er geen druppel water in. Het vaartuig haalt een gemiddelde snelheid van 32 knopen. De aankomst in Patras is morgennamiddag omstreeks 17.00 uur voorzien.

Na een hapje in het selfservice restaurant en een drankje in de bar, zoeken we onze slaapplek op.

IMG_0840

De hut is vrij groot en comfortabel. Naast een ruime badkamer is er ook TV aanwezig.

IMG_0842

Andy is blij verrast en neemt zich voor om te kijken tot het laatste beeld. De afstandsbediening is onmiddellijk verboden terrein. Na de Italiaanse versie van de kotmadam volgt er een actiefilm met Tom Cruise. Ik hou me in stilte bezig…

Advertentie

Een gedachte over “Op zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s