Aankomst in Patras

8 september 2018: Patras – Akrata 74 km

De overtocht van Ancona naar Patras verloopt vlot. Het is een aanrader om te overnachten in een hut. Wie geen hut geboekt heeft, tracht her en der een slaapplek te vinden aan dek. Het ziet er niet comfortabel uit. Mensen liggen op de grond of slapen in ongemakkelijke zeteltjes. De sleutel van de kamer moet 1 uur voor aankomst ingeleverd worden.  Er is ruimschoots de tijd om een douche te nemen, een middagdutje te doen of rustig een boek te lezen. Dat heet luxe aan boord.

IMG_0856

De ferry maakt een tussenstop in Igoumenitsa, waar een deel van de passagiers van boord gaan. De vaartijd naar Patras duurt nog 6 uur langer. Omstreeks 16.00 uur komen we aan. In feite is het dan al 17.00 uur. In Griekenland is het een uur later dan bij ons.

IMG_0852

Het is een hele kunst om een ferry van groot formaat zoals de Hellenic Spirit te ontschepen. Ons busje staat geparkeerd tussen een aantal grote vrachtwagens, die allemaal in beweging komen op aanwijzingen van het daartoe bevoegde personeel. We voelen ons heel klein en een beetje benauwd. De verstikkende uitlaatgassen van de vrachtwagens rondom ons spelen hierbij ook een rol. Sommige vrachtwagens rijden voorwaarts de boot af, anderen achterwaarts. Wanneer ik de aanwijzingen goed opvolg, krijg ik een dikke duim. “Good driver”, roept de man met een brede glimlach. Het compliment heeft vermoedelijk te maken met onze Duitse voorganger, die geen enkele richtlijn opvolgt en daardoor bijna de achtergelegen vrachtwagen inclusief een werknemer van Anek Lines ramt.

Na de ontscheping rijden we rechtstreeks naar onze overnachtingsplaats, Camping Akrata Beach (https://akrata-beach-camping.business.site/). De camping ligt naast het strand op 2,5 km van het centrum. Wie te voet langs het strand wandelt, is er sneller. We testen het gezellige restaurantje van de camping meteen uit. Men serveert er uitstekende gerechten uit de Griekse keuken. Niet alleen het eten, maar ook de witte wijn kan ons bekoren. De eigenaar koopt de wijn in vaten van een kleine wijnboer uit de buurt. Campinggasten kunnen de wijn kopen. Deze wordt dan overgetapt in petflessen. Meenemen naar België is op deze manier niet mogelijk. Ter plaatse genieten van een glas zolang het kan, is de boodschap.

Route van Patras naar Akrata
Advertentie

4 gedachtes over “Aankomst in Patras

  1. Dat jij een ‘good driver’ bent geloof ik graag, ik doe je het niet na. Breng toch maar wat witte wijn mee, zolang zal die niet in de petfles moeten zitten 😆

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s