Akrata

9 september 2018: Akrata – Akrata 0 km

Het is de hoogste tijd om een “logistieke” dag in te lassen. Zowel de kleerkast als de koelkast zijn dringend aan bevoorrading toe. We doen de was en de plas en gaan op zoek naar een winkel.

IMG_0858

Het is geen eenvoudige zaak om een supermarkt te vinden, want ook in Griekenland is zondag een rustdag. We fietsen naar het nabijgelegen centrum van Akrata. Er is een lange strandboulevard met het ene terras naast het andere, die vooral door Griekse toeristen bezocht wordt. Wij zijn de vreemde eenden in de bijt. Het is niet de meest attractieve strandomgeving, maar er is leven in de brouwerij. Het strand en de zee is voornamelijk bevolkt door gepensioneerde zonnekloppers. Aan het strand liggen, een terrasje doen en backgammon spelen of zwemmen met een zonnehoedje op zijn de meest voorkomende activiteiten. Het gaat er gezapig aan toe.

IMG_0859

De fietstocht door het centrum levert zowaar een open supermarkt op. We vullen de fietstassen met de meest essentiële voedingswaren om de koelkast aan te vullen en rijden per direct terug naar de camping om alles weg te bergen, omwille van de warme temperaturen.

Na de praktische beslommeringen van het mini-huishouden in de camper, is een duik in de zee welkom.

IMG_0860

Het water is aangenaam verfrissend. Het is een gevoelige kwestie om erin te geraken omwille van de pijnlijke kiezelsteentjes op het strand.  Zwemschoeisel is meer dan welkom, maar daar hebben we bij de voorbereiding van de reis niet aan gedacht.

Het is nu tijd om de dag af te sluiten met een lekker wijntje in het restaurantje van de camping. Een half litertje kost er slechts 2 €. Daar moeten we voluit van profiteren. Yamas!

Advertentie

2 gedachtes over “Akrata

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s