Op naar Turkije

25 april 2019: Geel – Andelst – Aichelberg – 711 km

De reis start met gemengde gevoelens. Enerzijds heb ik uitgekeken naar deze vertrekdag en anderzijds heb ik mijn twijfels. Het is de eerste lange soloreis zonder Andy. Ik zal niet alleen zijn gezelschap missen maar ook zijn onnavolgbare grappige quotes, onze amusante “onderweg-gesprekken”, zijn onverwachte ideeën, zijn relaxte altijd optimistische spirit, mijn wijn-proef maatje, de lekkere kookkunsten en zijn technisch inzicht om alle kleine problemen onderweg op te lossen. Het wordt gegarandeerd een reis met een traan, maar hopelijk ook met een lach.

Omdat lang alleen reizen niet evident is, kwam ik begin dit jaar op het idee om een oproep te lanceren. Mensen kunnen een stukje met me meereizen door naar me toe te vliegen. Tijdens deze rondrit met als einddoel Cappadocië, passeer ik verscheidene luchthavens zodat bezoekers makkelijk kunnen aansluiten om een eindje mee op pad te gaan. De uitnodiging heeft alvast enkele reisgenoten opgeleverd.

Krant 3 januari 2019

Het eerste deel van deze reis gaat, net zoals vorig jaar door Bosnië-Herzegovina. Andy en ik inspecteerden er in 2018 campings voor ACSI (https://www.acsi.eu/nl/home/l1-n1/), een Nederlandse kampeerorganisatie. Door dit te doen, leerden we het land kennen als een schitterende reisbestemming, en maakten we kennis met tal van leuke mensen. Het was de keuze van Andy om hen opnieuw te ontmoeten en de regio verder te verkennen. Door onze positieve ervaringen, kijk ik ernaar uit om  Bosnië-Herzegovina opnieuw te doorkruisen. Het lijkt me niet zinvol om 2 keer hetzelfde vakantieverhaal neer te pennen. Daarom schrijf ik tijdens dit gedeelte van de reis enkel bij nieuwe ontdekkingen. Wie extra informatie wil over Bosnië-Herzegovina kan het reisverhaal van 2018 doornemen.

Het doel is om zo snel mogelijk Bihac te bereiken. Dat is de eerste grote stad in Bosnië-Herzegovina. Bihac ligt net voorbij de grens met Kroatië op ongeveer 1500 km van Geel. De eerste dagen is kilometers malen het belangrijkste opzet. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat de reis gisteren al min of meer startte. Ik maakte een ommetje naar het hoofdkantoor van ACSI in Andelst om materiaal op te halen en de laatste instructies bij te wonen in verband met de inspectieronde van campings in Bosnië-Herzegovina. Al noem ik het zelf liever promotieronde. Het toerisme in Bosnië-Herzegovina staat nog in zijn kinderschoenen. De bestaande campings zijn meestal kleine familiebedrijven, midden in de natuur aan mooie rivieren of in de buurt van grotere steden. De eigenaars trachten met eigen middelen hun accommodatie zo goed mogelijk uit te bouwen om kampeertoeristen uit gans Europa een fijne tijd te bezorgen. Luxe-campings zijn er niet. De kampeerterreinen zijn doorgaans basic ingericht, maar netjes en gezellig.

Gisteren overnachtte ik op Campingplatz Grav-Insel ( https://www.grav-insel.com/erholungszentrum-gravinsel/) in Wesel. Deze grote camping is gelegen aan een meer waar je in de zomer kan zwemmen of varen. Alhoewel het weer stralend is bij aankomst, maar dat duurt niet lang. Nauwelijks een uur later barst een hevig onweer los. Het busje schudt heen en weer door de stevige windvlagen. In slaap gewiegd worden, lijkt me wel leuk. Maar de onweersbui duurt niet lang genoeg om hiervan te profiteren.

Vandaag maak ik gebruik van de autosnelwegen om tot in Aichelberg te rijden. Het snelweglandschap is niet mooi, maar de rit verloopt vlot en zonder files. Er zijn dit jaar opvallend meer borden aan de afritten die verwijzen naar de Duitse Umweltzones. Ik heb nog geen Duitse milieusticker aangeschaft. Het is aangewezen om netjes op de autosnelweg te blijven om boetes te ontlopen. Ik overnacht op Camping Aichelberg (http://nl.camping-aichelberg.de/) nabij Stuttgart. Ook nu is het stralend weer. De voorspellingen voor de komende dagen zijn iets minder, maar dat zien we morgen wel weer…

Camping Aichelberg

Route Geel – Andelst – Aichelberg
Advertentie

21 gedachtes over “Op naar Turkije

 1. Een hele goeie reis Ingrid , zeker met gemengde gevoelens maar probeer er toch iets moois van te maken . Andy reist in gedachten met je mee … en hij zou niet anders gewild hebben dan dat je er volop van geniet . Kijk er naar uit om je verhalen te volgen !

  Geliked door 1 persoon

 2. Veel plezier nichtje, het zal inderdaad een dubbel gevoel geven. Ik vind het ontzettend moedig van jou. Ik hoop dat de mensen die je gaan vergezellen super fijne mensen zijn. Alvast veel plezier en een heel goei reis.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ingrid, we wensen je heel veel succes met je onderneming. We hopen dat alles vlot verloopt. Ik vraag me nog altijd af of ik dat zou durven. Ik noem het bewonderenswaardig. Ik denk maar aan kleine zaken zoals een lekke band, de waterpomp die het begeeft. Ge moogt er natuurlijk nt over nadenken want anders vertrekt ge nt. Alleszins heel veel reisplezier ondanks en met het gemis van Andy!

  Geliked door 1 persoon

 4. heyy ingrid

  jij bent weer in de lucht
  dat is geweldig goed bericht
  met mooie bestemmingen in het vizier
  maar ook zo anders
  deze keer zo zonder jouw andy

  wij hebben t nog graag over jullie samen
  en schitterend bosnie
  met jaacje voor ons als hoogtepunt

  heel veel geestkracht voor de moeilijke momenten
  en vertrouwen op de goede afloop

  andy zal jou beslist niet uit het oog verliezen
  ook als ie nu wat verder weg lijkt te zijn

  we denken aan jou en aan jullie
  take care
  lieve groettttte
  vanuit her domburgse

  jeannette en rinus
  en ons jacje

  Geliked door 1 persoon

 5. Heel veel plezier Ingrid. Er zullen ongetwijfeld veel emotionele momenten zijn… Laat je hart verwarmen door de herinneringen en laat het stralen naar en in de toekomst. ❤

  Geliked door 1 persoon

 6. Geniet van deze reis, Andy van boven en wij vanuit Geel volgen u. Ga er voor en niet wenen ,dat wilt den Andy niet en wij ook niet. Ge bent een sterke maddam

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik wens je het allerbeste toe. We moeten absoluut in contact blijven voor volgende bestemmingen. In gedachten reis ik met je mee. Vele groetjes, Rita PS. Wij hebben mekaar maar 1 keer gezien, ik hoop dat je nog weet wie ik ben.

  Like

 8. Hoi Ingrid,

  Ik lees dat je goed vertrokken bent. Ik hou het in het oog wat je doet en waar je bent.

  Omdat ik nog oa. maandag sollicitatiegesprekken heb in Brussel (ik ben van gisteren thuis) heb ik niet meteen voor iets ingeschreven.
  Afhankelijk van wanneer mijn volgende job begint, lukt het mij of niet om nog ergens in te springen; Tussen 13 en 20 mei had ik al een week vrijwilligerswerk in een revalidatiecentrum vastgelegd. Dus ervoor of erna misschien.

  Ik duim dat je het er goed van af brengt en dat je vooral ook interessante mensen mag ontmoeten.

  Toi toi, beste groet en dikke reisknuffel!

  Marleen Drijbooms
  mdrijbooms@hotmail.com
  +32 473 607492

  ________________________________

  Geliked door 2 people

 9. Hey Ingrid, ik ben razend jaloers op je komende avontuur. Alleen reizen is verrijkend , al kan ik me wel bedenken (voorstellen niet) dat je de fysieke aanwezigheid van he partner wel zal missen… ik wens je een super trip, met je vriend in je hart!

  Geliked door 1 persoon

 10. Your new adventure has started. I am so glad you are doing this. It will be painful at times but also healing. Have lots of adventures and make great new memories. And in the future come and visit me in Canada and we can have a roadtrip together.
  Big hug.
  Ineke

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s