Een beetje Geel in Oostenrijk

26 april 2019: Aichelberg – Mauterndorf (Oostenrijk) 425 km

Het gaat snel. De eerste 1000 km zijn achter de rug. Ik kies na het ontwaken voor gemakzucht. Koffie zetten is op Camping Aichelberg overbodig. Vanaf 8 uur ’s morgens kan je op de receptie terecht voor een lekkere take-away koffie en broodjes. Het is de ideale formule voor mensen op doorreis die geen gedoe meer willen voor vertrek. Ik heb een rit van 425 km voor de boeg. Zo’n koffie lijkt me wel wat. Het is een afwasje uitgespaard. De camping lig amper 2 km verwijderd van de autosnelweg. Ook dat is meegenomen.  Ik ben al vroeg weg. De rit gaat via de autosnelweg langs Stuttgart, Ulm, Augsburg en Munchen om vervolgens de Oostenrijkse grens over te steken. Het landschap verandert van heuvelachtig naar bergen met sneeuwtoppen. Onderweg koop ik op een autosnelwegparking een Oostenrijks wegenvignet voor 10 dagen. Het kost 9,20 €. Dat is 0,20 € duurder dan vorig jaar.

onderweg 26-04

Er staat niet veel op de planning vandaag. Ik kijk uit naar een blitzbezoek aan Kris en Katy, beiden ex Gelenaars die zich in 2010 vestigden in Oostenrijk. Het koppel verhuurt 4 vakantieappartementen die van alle comfort voorzien zijn in Mauterndorf. Hun stekje, Haus Katris ligt op loopafstand van het dorp.  Bezoekers kunnen er zowel in de zomer als in de winter terecht. Mauterndorf is bekend om zijn zachte zomers en  skimogelijkheden in de winter. Voor meer informatie kan je terecht op hun website: http://www.hauskatris.eu

Mauterndorf 26-04

Katy en Kris zijn fervente reizigers. In het tussenseizoen, wanneer er geen boekingen zijn, trekken ze er zelf geregeld op uit met hun busje om te kamperen. Ik word hartelijk ontvangen en aan gespreksstof is er geen gebrek. Boeiende vakantieverhalen passeren de revue in het gezelschap van een lekker glaasje wijn. Ik slaap straks op hun parking voor de deur. Vanavond is het Camping Katris in Oostenrijk met een Geels tintje.

Route van Aichelberg naar Mauterndorf
Advertentie

5 gedachtes over “Een beetje Geel in Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s