Kotor

18 mei 2019: Dubrovnik – Kotor (Montenegro) 57 km

Caroline, mijn kersvers reisgezelschap landt om 8.15 uur in Dubrovnik. Parkeren op de luchthaven is niet simpel. Luchthaventransport is een geschikte oplossing om de parkeerkwestie te omzeilen. De vlucht landt keurig op schema en in geen tijd staan we weer op de camping. Na een kleine reorganisatie van de camperbus, vertrekken we richting Montenegro. Aan de grenspost in Debeli Brijeg worden we aangesproken in het Nederlands door een agent, gekleed in een Belgisch politie-uniform. Hij beweert dat alle Belgische reizigers te benaderen om even in zijn moedertaal te babbelen. De exacte functie blijft een vraagteken. We mogen in elk geval zonder problemen verder rijden.

Montenegro is geen lid van de Europese Unie, maar toch heeft het land de Euro als betaalmiddel sinds het jaar 2000.  Ze namen deze beslissing op eigen initiatief, zonder overleg met de Europese Unie. Het is een vreemde kwestie, maar voor Europese toeristen wel handig.

Na slechts 57 km houden we halt op Autocamp Naluka (https://naluka.montenegro.com/) in Morinj aan de rand van de uitgestrekte baai van Kotor in het zuidwesten van Montenegro. Het is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land.

Kotor7

Het openbaar vervoer is handig voor een uitstap naar de gezellige havenstad Kotor, 20 km verderop. De bushalte ligt vlakbij de camping. Voor een zacht prijsje (1,30 €) geraken we ter plaatse.

Kotor is een oude vestingstad met verscheidene monumentale bezienswaardigheden. Net zoals in Dubrovnik is het mogelijk om de oude stadsmuren te bewandelen. De stadswallen van Kotor zijn meer dan 4 km lang.

Kotor8

Het middeleeuwse stadscentrum van Kotor is een verzameling van fraaie gebouwen. De talrijke smalle straatjes herbergen aantrekkelijke boetieks en souvenirwinkels, gezellige café’s met sfeervolle terrassen, charmante restaurants en mooie pleintjes. Achter elke hoek valt iets nieuws te ontdekken. Verder zijn er een tiental kerken te bewonderen.

Kotor2

Kotor5

Kotor6

Het autovrije stadscentrum vraagt enige creativiteit om winkels, bouwwerven en horecazaken te bevoorraden. De plaatselijke brouwer rijdt met een afgeladen, uit de kluiten gewassen fietskruiwagen door de toeristenstroom om café’s van geestrijk vocht te voorzien.

Kotor3

Om de dag af te sluiten testen we de Montenegrijnse keuken uit in een restaurant in de buurt van de camping.

Route van Dubrovnik naar Kotor
Advertentie

2 gedachtes over “Kotor

  1. Ik vind die Kar van den brouwer wel heel leuk, En nu nog wat meer zon. En nu tellen we al af dat ge terug bij ons bent, we missen u . Maar dat is nog een paar weken, En amuseer u nog.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s