Blitzbezoek aan Bodrum

12 juni 2019: Kultak – Kapikiri 260 km

Om de baai van Kultak te verlaten richting Bodrum, vervolg ik dezelfde panoramische route van gisteren. Hoewel het klimmende en bochtige traject ditmaal niet naast de kust loopt, zijn de vergezichten minstens even mooi.

Kapikiri1

Het parcours is 25 km lang en gaat door kleine dorpjes waarvan de namen me ontglippen. Er is weinig verkeer. De mensen leven van landbouw met als gevolg dat er meer tractors op de baan zijn dan auto’s.

Kapikiri2

Om Gunter op te wachten, begeef ik me naar een camping aan de toeristische kust in het drukke Bodrum. Na een rit van 145 km en 3 uur, blijkt de aangestipte camping  niet meer te bestaan. Ze is omgevormd tot autoparking en overnachten is verboden. Met behulp van een Engelssprekende, Turkse jongedame die me het paswoord van haar mobiele internet spontaan cadeau doet, zoek ik een alternatief. De enige andere camping in de buurt van de luchthaven ligt in Kapikiri, 115 km verder in het binnenland. In dit gedeelte van Turkije betekent 115 km een extra rijtijd van 2,5 uur. Mijn blitzbezoek aan Bodrum is van korte duur…

Het eenvoudige kampeerterrein ligt in een natuurpark aan het Bafa meer, een vogelreservaat vlakbij de oude stad Herakleia. Ik heb “The middle of nowhere” gevonden. De camping is niet meer dan de ruime parking van restaurant Herakleia aan de rand van het water. Er zijn beperkte sanitaire voorzieningen maar het uitzicht is onbetaalbaar. Ik heb zicht op enkele Bafa-eilandjes met de restanten van een oud klooster. Het vallen van de avond gaat gepaard met honderden krijsende vogels en het schouwspel van de ondergaande zon. Enkele families picknicken aan het water terwijl hun kroost geniet van spetterende waterspelletjes.

Kapikiri3

Ik maak al snel kennis met 2 viervoeters. Mijn nieuwe vrienden zijn aan de luie kant, maar blijven dag en nacht in de buurt van de buscamper. Af en toe komt het duo even gedag zeggen.

Kapikiri4

Restaurant Herakleia serveert lekkere vismaaltijden. Ik eet een “keval” uit het meer. Google Translate vindt geen Nederlandse vertaling voor deze smakelijke vis. Het is altijd leuk om te weten wat er op mijn bord ligt. Vertalingen zijn welkom.

8 gedachtes over “Blitzbezoek aan Bodrum

  1. Geen flauw idee welke vis het zou kunnen zijn ! Maakt ook niet uit als het maar gesmaakt heeft !! De uitzichten zijn inderdaad prachtig hè !!! Geniet van je gezelschap !!!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een avontuur maak je toch maar weer mee op sommige godverlaten bestemmingen die blijkbaar toch de moeite waard zijn… Ik blijf genieten van je reisverhaen. Top 👌

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s