Bafa meer

14 juni 2019: Kapikiri – Kapikiri 0 km

Verhalen doen snel de ronde, vooral in kleine dorpen. Tijdens een dorpswandeling begroeten de mensen me als volgt: “Merhaba, you caravan?”. Vrij vertaald betekent het: “Hallo, ben jij dat met die buscamper aan het meer?” Vandaag komt er opnieuw gezelschap. De route uitleggen vanaf de luchthaven van Bodrum heeft heel wat voeten in de aarde. De instructies om de linker afslag te nemen aan het begin van het dorp waar de vrouwelijke verkoopsters zitten, wordt op gelach onthaald. Gunter gelooft niet dat ze er altijd zitten. Toch wel, ze horen gewoon bij het dorpsuitzicht. Gunter komt rond het middaguur aan in Kapikiri met een taxichauffeur die aangeduid werd na een werkoverleg op de taxistandplaats van de luchthaven. Zelfs  beroepschauffeurs weten niet meteen waar Kapikiri ligt.

Er wonen vanaf nu 2 Belgen in de buscamper aan het meer. De dorpsverhalen krijgen wellicht een vervolg.

Door de straatjes wandelen in Kapikiri doe je zelden alleen. Meestal is er het gezelschap van enkele honden, maar soms ook kippen, ezels of koeien. Zeker in het begin is het schrikken als er ineens enkele reuze-koeien opduiken, die me begroeten met een oorverdovende “beuheu”.

Kapikiri16

Het Bafa meer is een paradijs voor vogelliefhebbers. Honderden vogelsoorten vinden er hun thuis. Het meer telt 5 eilandjes waarop de resten van kloosters en een Byzantijns kasteel te zien zijn. Om het meer per boot te verkennen, doen we beroep op een locale gids. Het vaartuig is geen modern vervoermiddel en Gunter vraagt zich hardop af of de motor nog een lang leven beschoren is. Maar vandaag gaat alles goed.

Kapikiri13

De sloep vaart langs alle eilanden die er verlaten bijliggen. De enige bewoners zijn gevleugeld. Een boottocht op het Bafa meer is een echte aanrader. De natuur is adembenemend. Jammer genoeg ben ik de verrekijker vergeten om de vele vogelsoorten van naderbij te bekijken.

Kapikiri12

De bootkapitein maakt onderweg een tussenstop om te zwemmen. Het licht gezouten water is ondiep en warm. De zwempartij zorgt voor de nodige verkoeling. De temperatuur loopt vandaag op tot 35 graden. Gunter, die het Belgische regenweer gewoon is, houdt er alvast een rood kleurtje aan over.

Kapikiri15

Hafize maakt ’s avonds opnieuw een heerlijke vismaaltijd klaar in haar restaurant. Morgen nemen we afscheid van dit verrassende oord.

Advertentie

Een gedachte over “Bafa meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s