Terug naar Geel

1 juli 2019: Glifa – Patras 92 km

2 juli 2019: Ancona (Italië) – Verona 370 km

De vakantie is gedaan. Vanaf nu staat de terugkeer naar Geel centraal. Voor het echte rijwerk begint, mag ik nog een dag en een nacht uitrusten op de ferry van Patras naar Ancona. Het is een primeur want ik probeer voor het eerst het systeem “Camping on Board” uit. Er is een apart camping-dek voorzien, waar het toegelaten is om in het eigen voertuig te overnachten. ANEK Lines is de enige ferry maatschappij die dit systeem aanbiedt. Vroeg boeken is noodzakelijk, want de beperkte plaatsen zijn snel volzet. Niet alleen toeristen met een camper maken er gebruik van,  ook veel truckchauffeurs.

Patras1

Aan boord geraken is een chaotische, amusante en lawaaierige bedoening. De ANEK personeelsleden, die verantwoordelijk zijn voor de goede gang van zaken, schreeuwen luidkeels elke chauffeur naar zijn plek. Ze proberen dat te doen in de taal van de bestuurders die ze gokken via de internationale nummerplaten. Het is nogal verwarrend, vooral als er meer dan één man tegelijk instructies roept. Ik word naar de eerste verdieping geschreeuwd door een zeer ongeduldig individu en krijg een mooi plekje aan het raam. De zee in Patras is vrij woelig en het waait hard. Er kan frisse lucht doordringen tot in de bus. Het is een keer iets anders om in een koele buscamper te slapen na de hitte van de voorbije weken. De hoge golven wiegen me ’s nacht in slaap.

Patras4

Mijn naaste buren rijden met een pick up, waarvan de laadruimte verbouwd is tot een camper in legerstijl. Het is een vriendelijk Engels stel met heel wat reiservaring. Aan conversatie is er deze keer geen gebrek.

“Camping on Board” valt reuze mee. Eigenlijk zijn alle voertuigen gehuisvest in een overdekte hal die functioneert zoals een kampeerterrein. Er zijn zelfs douches en toiletten op de afdeling. Wie aan dek wil gaan om een luchtje te scheppen of wil eten in een van de restaurants, krijgt een toegangsbadge om weer binnen te geraken. De camping aan boord-afdeling is een goed afgesloten terrein waar onbevoegden niets te zoeken hebben.

Patras3

De aankomst in Ancona is vroeger dan verwacht. Omstreeks het middaguur sta ik met bus en al aan de kade. Het ontschepen van de boot gaat iets vlotter dan het aan boord gaan, al is het geschreeuw van de instructies er niet minder om.

Het oorspronkelijke routeplan telt slechts een 100-tal kilometer. Omwille van het vroege aankomstuur, is de afstand van 370 km naar Verona haalbaar. Ik overnacht op Agricamping Corte Comotto (http://www.agricampeggiocortecomotto.it/en/home-2/). Het is een handige doorreiscamping tussen de fruitbomen, 8 km van het centrum van Verona. Een uitstap naar het stadscentrum behoort tot de mogelijkheden voor wie langer blijft. Het treinstation is niet veraf.

Verona

Een bezoek aan Verona zit er niet meer in. Het is de bedoeling om ten laatste op vrijdag in Geel te zijn. Na 9466 km en nog 1088 km te gaan, is de bus toe aan een grondige poetsbeurt en een groot onderhoud. Er zijn geen spannende dingen meer gepland. De verhalenreeks van deze reis stopt bij deze.

Het is leuk dat er zoveel mensen mijn schrijfsels lezen en op die manier een stukje meereizen. Door de vele hartverwarmende reacties, reis ik niet helemaal alleen. Ik heb er zelfs een “geheime” eindredacteur aan over gehouden. Enig nadeel is dat elke schrijffout me telkens een Duvel kost. Ik ben al een bak kwijt. Het bijzondere reisconcept om af en toe in gezelschap te reizen, is voor herhaling vatbaar. Marlies, Annemie, Caroline en Gunter (Den Tuur) zorgden met hun “jeugdig” enthousiasme voor  leuke afwisseling. Reizen met compagnons, geeft een andere dynamiek. Het is voor herhaling vatbaar.

Route van Glifa naar Patras
Route van Ancona naar Verona
Advertentie

15 gedachtes over “Terug naar Geel

 1. Ik heb met veel plezier en belangstelling je reis gevolgd. Ooit zullen wij dit ook nog eens doen. Nu helaas mogen onze honden niet alle landen in. Goede thuisreis. Thea Pompen

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig Ingrid hoe jij verhalen/verslagen schrijft, ik heb er erg van genoten. Bedankt dat je ons op deze wijze hebt laten meegenieten. Verder heb ik diep respect hoe je deze reis hebt volbracht na het verlies van jouw echtgenoot. Nogmaals bedankt. Lieve groet Gerda Sluyer

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat heb je weer ferm gedaan Ingrid. Als ik de lotto win neem ik verlof zonder wedde en vertrek ik in september mee met jou 😉 nog een veilige rit en tot weldra.

    Geliked door 1 persoon

 3. I am going to miss reading about your adventures. Can’t wait to hear about your next traveling chapter in September. Next time when I am in Belgium I will make sure we can meet up so you can show me more pictures of your travels and we can catch up. Have a safe return to Geel!
  Ineke

  Geliked door 1 persoon

 4. Fantastisch om dit een beetje mee te kunnen beleven via jouw verhalen. Ik wens je nog een veilige terugrit naar België. Probeer ook van die laatste 1000 km te genieten. Dikke kus Evy

  Geliked door 1 persoon

 5. goede reis naar huis gewenst – echt heel erg leuk om vanuit de zetel in de living mee te reizen – je manier van schrijven is top – heel aangenaam om te lezen – ik wens je nog vele mooie reizen toe

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s