Kuşadası

3 oktober 2019: Bergama – Kuşadası 178 km

Kuşadası is een badplaats aan de Egeïsche Zee. De naam betekent letterlijk vogeleiland en is vernoemd naar het duiveneiland (Adasi) voor de kust. Het eiland is het symbool van de stad. Het is verbonden met het vasteland door een brede brugweg. Het enige gebouw dat er staat is een Byzantijns fort. In de zomer wordt de plek vaak omgetoverd tot een grote openlucht discotheek. In de winter dient het als rustplek voor tal van trekvogels. De stad is mega populair bij liefhebbers van zon, zee, strand en discotheken. Cruiseschepen van over heel de wereld meren er aan. De belangrijkste zandstranden zijn Ladies Beach en Silver Beach. Wie graag winkelt, voelt zich in Kuşadası als een vis in het water. De drukte is niet mijn ding en shoppen nog minder. In de planning zijn 2 nachten voorzien. De echte reden voor mijn verblijf is de archeologische site van Efeze.

Yat Camping (http://www.campingturkey.com/) is een goede uitgangspositie. De camping ligt op de Ataturk Boulevard vlakbij het centrum en aan zee. Onderweg naar de overnachtingsplek spot ik een kapper. Het wordt dringend tijd om de schaar in die wilde haardos te zetten.

Kusadasi 1

Het kapsalon is leeg. Als ik met één voet binnen sta, komt er meteen een leuke dame aangelopen. Ze vraagt direct wat de bedoeling is. Kortwieken en kleuren want die 2 grijze haren zijn er te veel aan. Wie denkt dat ze er onmiddellijk aan begint, heeft het mis. Ze roept de specialist erbij. Het is haar man. Hij kleurt en knipt vakkundig. Tijdens het knippen voert hij een onemanshow op. Hij lacht en zingt de hele tijd. Het is bij de prijs inbegrepen. Kuşadası is een toeristisch oord en niet meteen de goedkoopste plek in Turkije. De rekening bedraagt “slechts” 275 TRY (45 €). Menig Belgische kappers vragen exact hetzelfde bedrag voor een knipbeurt van slechts 15 minuten. De vrouw des huizes doet de manicures en voetverzorgingen. Ze probeert me na de knipbeurt te overtuigen om mijn nagels te laten doen. Lange nepnagels en gekleurde vingertoppen zijn niet aan mij besteed. Er zit geen stylicoon verscholen onder de ruwe bolster.

Voor het overige richt ik vandaag niet al te veel uit. Een wandeling op de Ataturk Boulevard, een bezoek aan de supermarkt en een etentje zijn de enige inspanningen. Het is genieten van de ondergaande zon op het bijna lege strand.

Kusadasi 2

Op de camping tracht ik informatie te verzamelen over de stopplaats van de dolmus die naar het historische Efeze leidt. De receptionist heeft een “duidelijk” wandeltraject uitgetekend vanaf de camping naar de bushalte. Als dat maar goed komt. Dat wordt vast een langer verhaal.

Kusadasi

Route van Bergama naar Kuşadası

Een gedachte over “Kuşadası

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s