Kuşadası

3 oktober 2019: Bergama – Kuşadası 178 km

Kuşadası is een badplaats aan de Egeïsche Zee. De naam betekent letterlijk vogeleiland en is vernoemd naar het duiveneiland voor de kust. Het eiland is het symbool van de stad. Het wordt gebruikt als rustplek door vogels tijdens hun lange trektochten. De stad is zeer populair bij liefhebbers van zon, zee, strand en discotheken. Cruiseschepen van over heel de wereld meren er aan. De belangrijkste zandstranden zijn Ladies Beach en Silver Beach. Wie graag winkelt, voelt zich in Kuşadası als een vis in het water. De drukte is niet mijn ding en shoppen nog minder. In mijn planning zijn 2 nachten voorzien. De echte reden voor mijn verblijf is de archeologische site van Efeze, die ik morgen wil bezoeken.

Rond de middag arriveer ik op Yat Camping (http://www.campingturkey.com/). De camping ligt op de Ataturk Boulevard vlakbij het centrum en aan zee. Op weg naar mijn overnachtingsplek spot ik een kapper. Het is dringend tijd om de schaar in mijn wilde haren te zetten.

Kusadasi 1

In het kapsalon is niemand aanwezig, maar als ik er een voet binnen zet, komt er meteen een leuke dame aangelopen. Ik vraag een kort kapsel en een verfbeurt. Tja, van die 2 grijze haren wil ik eindelijk vanaf. Wie denkt dat ze er onmiddellijk aan begint, heeft het mis. Ze roept de specialist erbij. Het is haar man. Hij kleurt en knipt vakkundig. Tijdens het knippen voert hij een onemanshow op. Hij lacht en zingt de hele tijd. Het zit gewoon bij in de prijs. Kuşadası is een toeristisch oord en niet meteen de goedkoopste plek in Turkije. Toch moet ik slechts 275 TRY (45 €) betalen om te kleuren en te knippen. In ons Belgenlandje betaal ik exact hetzelfde voor een knipbeurt van 15 minuten. De vrouw des huizes doet de manicures en voetverzorgingen. Ze probeert me nog te overtuigen om mijn nagels te laten doen. Maar dat is niet aan mij besteed. Ik zie me al rondlopen met lange nagels en gekleurde vingers. Ik zal nooit een stijlicoon worden vrees ik.

Voor de rest richt ik vandaag niet al te veel meer uit. Een wandeling op de Ataturk Boulevard, een bezoek aan de supermarkt en een etentje zijn mijn enige activiteiten. Ik geniet nog vluchtig van de ondergaande zon op het strand vooraleer ik me terug naar de camping begeef.

Kusadasi 2

Morgen probeer ik de dolmus te nemen naar Efeze. De campingeigenaar heeft een mooi plannetje voor me uitgetekend om naar de bushalte te gaan. Dat wordt vast een langer verhaal.

Kusadasi

 

 

 

Een gedachte over “Kuşadası

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s