Schildpadden en mooie strandjes

7 oktober 2019: Demre – Demre 0 km

De weg naar Nemrut Dagi is nog lang. Toch blijf ik nog even in Demre plakken. Jacqueline en Raymond, Nederlanders die al jaren op deze plek komen hebben me gisteren overtuigd tijdens een gezellige avond op het terras van de camping.

’s Morgens staat de camping vol kleine tentjes. Blijkbaar ligt Camping Andriake op de Lycische weg. Dit is sinds 1999 een 540 km lange, bewegwijzerde wandelroute. Het bergachtige en beboste traject loopt langs de Turkse kust vanaf Ölüdeniz tot bijna in Antalya, ver weg van van de overbevolkte toeristische gebieden. De camping biedt een onderkomen voor de nacht aan alle sportievelingen die de uitdaging aangaan.

Ik ga vandaag ook op de sportieve toer, maar het lijkt eerder op een korte duatlon: een beetje wandelen en een beetje zwemmen. In de buurt van de haven van het kampeerterrein ga ik op zoek naar zeeschildpadden. Het is geen moeilijke zoektocht, want er zwemmen heel wat mooie exemplaren die van kortbij te bewonderen zijn.

Demre 9

Het strand is bijna verlaten. De hordes toeristen die er passeren komen enkel voor een bootexcursie naar de gezonken stad Kekova. Ze stappen vanuit de bussen rechtstreeks op de boot en gaan nadien op dezelfde manier weer weg naar hun hotel. Er is voldoende plaats om na 5 weken een eerste zwempoging te wagen.

Demre 10

Demre 11

Het water is koel door de koude stroming die in het gebied loopt. Lang duurt de waterpret niet. Het is te koud voor mij. Jacqueline en Raymond hebben een beter idee en nemen me in de namiddag mee naar een ander mooi strand in de buurt met de naam Sülüklü.

Demre 12

Het is een rustig stuk, ongeschonden strand waar altijd een verkoelend briesje staat. Het zeewater heeft een temperatuur van om en bij de 30 °C. Dat is voldoende om me langer in het sop te houden. Tussendoor genieten van een dagje ontspanning is alleszins niet verkeerd…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s