Tasucu

10 en 11 oktober 2019: Anamur – Tasucu 107 km

De bus is vertrekkensklaar. Het wasgoed zit weer proper in de kast en door de stranddag van gisteren heb ik weer wat extra kleur. Het zal binnen enkele weken in ons koele Belgenlandje wellicht een beetje opvallen bij de witte Geelse inboorlingen. Tussen de “drukke” strandactiviteiten door, ga ik nog een keer op kasteeljacht. Vermits de poorten gesloten blijven, moet ik het anders aanpakken. Het fort van Anamur staat op het strand naast de camping. Vanaf die kant lukt het om een blik te werpen op de binnenkoer. Het vergt wel wat klimwerk langs een smal, bijna verborgen pad door het struikgewas. Op de top van het historisch bouwwerk volgt naast de verlaten binnenkoer ook een mooi panorama over de kustlijn.

Anamur 5

Anamur 6

Anamur 7

Het vertrek op Dragon Motel/Camping verloopt hetzelfde als bij de meeste andere kleine familiecampings. Deze keer word ik vriendelijk aangemaand om fruit en pepers te plukken in de tuin. Met een volle zak lekkers voor onderweg, mag ik tenslotte weg. Het is niet voor lang. Prikkende ogen als gevolg van de peperpluk dwingen me snel aan de kant. Het is geen goed idee om in je ogen te wrijven na “pepercontact”. Handen wassen en een oogspoeling in combinatie met een koffiestop zijn een vereiste om verder te kunnen.

Ik volg nog steeds de kustroute (D400) Het uitzicht wordt iets minder spectaculair, maar de hellingen daarentegen niet. Zelfs stukken met een stijgingspercentage van 15 % kruisen af en toe het pad. De klimpartijen die bijna een loodrechte indruk geven, zijn enkel te overwinnen in 2de versnelling. Gelukkig is het baanoppervlak overal breed genoeg om tegenliggers te passeren zodat onvoorziene stops uitgesloten zijn.

Anamur 8

Ik rijd tot in Tasucu, het verste punt van mijn dooreengegooide reisplan. Kahramanmaras en Nemrut  Dagi vallen weg wegens tijdsgebrek. De Göksu delta is het voorlopige eindpunt. Ik verblijf op Camping Akcakil (http://www.akcakil.com.tr/en/). Het kampeerterrein ligt in de buurt van de haven waar overtochten naar Cyprus vertrekken. De bus krijgt een mooi plekje naast het strand. Bij het eerste bezoek aan de sanitaire blokken, heb ik een onverwachte ontmoeting met een gitzwarte slang van 1,5 m. Het is even schrikken, maar ik kan nog net een foto nemen.

Tasucu 2

Volgens de campinguitbater is het geen giftig exemplaar. Even later wordt de plek evenwel uitgerookt met een machine die een indringende benzinegeur verspreid. In het stadje Akcakil is er momenteel een internetprobleem. De hele omgeving ligt plat. Zonder Google Translate en de online kaarten ben ik verloren. Omwille van de taalbarrière kan niemand me duidelijk maken waar de Göksu delta precies ligt. De reisgidsenverzameling van Turkije in mijn bus, wijden er samen slechts enkele regeltjes aan. Een 2de stranddag op rij is het gevolg. De camping ligt in een mooie baai met amper golven. Zwemmen in zee is bijna zoals in een subtropisch zwembad. De enige pijnlijke hindernis naar het zwemparadijs zijn de scherpe stenen waarmee het strand bedekt is.

Tasucu 3

Het is wachten om mijn vervolgroute af te toetsen op Google Maps tot het internet hersteld is. Omdat het hele dorp plat ligt, doet de operator zijn best om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. In afwachting van een oplossing drink ik een flesje Turkse witte wijn (Patara) uit Antalya in combinatie met een lekker etentje.

2 gedachtes over “Tasucu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s