In de rol van luie toerist

16 oktober 2019: Kargicak – Kargicak 0 km

Op Perle Camping is wakker worden net iets anders dan op de meeste andere kampeerplaatsen. Ik word gewekt door een felle regenbui in combinatie met enkele donderslagen. In plaats van kakelende kippen, zijn het hier de eenden die het hoogste woord voeren. De 3 kranige, kwetterende eenden zijn vaste campingbewoners, die voortdurend achter elkaar aanlopen over het terrein, door het restaurant, in de douches, op de toiletten en zelfs tot op het strand. Het zijn echte “zee-eenden”, al wagen ze zich niet in het water. Pauwen en kalkoenen zijn de andere inwoners. De pauwen hebben hun vaste stek naast de bus en de kalkoenen zwerven rond tussen de geparkeerde auto’s en campers. Het zijn stillere buren in vergelijking met hun kwakende collega’s.

Alanya 1

Alanya 4

In de koelkast liggen enkel nog wat bananen, de aanwinst van gisteren. Het eerste werk nadat de laatste regendruppels gevallen zijn, is gaan winkelen. Het voordeel van een toeristische streek, is de aanwezigheid van supermarkten. Hiervan handig gebruik maken is de doelstelling.

Na regen komt zonneschijn en dat is vandaag gauw het geval. Om 10.00 uur is het alweer zonnig en 28 °C. De hoogste tijd om me op het strand te installeren met een boek. De golven zijn vandaag hoger dan gisteren. Om te zwemmen in zee, is de branding overwinnen de allereerste vereiste. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ik word enkele keren hardhandig “omgegolfd”. Het is niet erg want het zeewater heeft een aangename temperatuur. De verfrissende duik doet deugd.

Alanya 2

Wie de branding wil ontwijken, kan gebruik maken van de op palen gebouwde steigers. Ze zijn aan de zeekant voorzien van een trap tot aan de waterlijn.

Alanya 3

Een hele dag liggen is te veel van het goede. In de vooravond staat een wandeling naar het aangrenzende stadje Mahmutlar op het programma. Buiten hotels en winkels is er niet heel veel te zien. Er worden verschillende soorten excursies aangeboden zoals jeepsafari’s, vistrips en Turkse avonden. Geen van de activiteiten is overtuigend genoeg.

Alanya 6

Eén dag luiwammes spelen, is meer dan voldoende. Ik beslis om morgen verder te trekken richting Antalya. Er rest vanavond nog wat voorbereidend werk, tijdens het laatste Turkse avondmaal in het restaurant van de camping.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s