Opnieuw naar Demre

20 en 21 oktober 2019: Side – Demre 224 km

De laatste dag in Side wordt besteed aan wassen en een beetje poetsen. De bus is na 7 weken aan een provisoire opblinkbeurt toe. Caroline, die vanaf morgenavond mijn reisgenoot is, moet ook nog wat werk hebben. Haar hobby is tenslotte poetsen…

Er is niet veel nieuws te rapen. De rit naar Demre gaat opnieuw via de kustweg (D400). De route blijft buitengewoon mooi, maar stoppen is een moeilijkheid. Er zijn weinig gelegenheden. Ik hou halverwege halt voor een koffiepauze bij een houten barak naast de kustweg. De inventiviteit om koffie of thee te zetten, blijft nog steeds verbazen. Van moderne koffiemachines is bijna nergens sprake. De warme drankjes zijn nochtans steeds op temperatuur en altijd even lekker. De kostprijs van 4 TRY (0,65 €) is te verwaarlozen.

Demre 14

Deze koffiemachine heb ik nog niet eerder gezien. Het is een “kachelversie”. De schuif onderaan wordt voortdurend gevuld met brandbare voorwerpen. De vlam op temperatuur houden is een constant aandachtspunt. Bovenaan staan de thee- en koffiepot, klaar om  te serveren. De serveertijd is onwaarschijnlijk snel. Het enige nadeel is de geur die uit de smalle schouwpijp komt. Die is afhankelijk van de gebruikte brandstof. Het ruikt momenteel niet erg gezond.

Ik installeer me opnieuw op Camping Andriake (http://www.andriake.com/). In Demre ben ik al een keer gepasseerd met de bedoeling om de gezonken stad Kekova per boot te bezoeken. 2 weken geleden was er te veel wind en geen enkele kleinere boot was toen bereid om uit te varen. De grotere boten hebben allemaal glasbodems waardoor de resten van de stad onder water, vanop de boot te bewonderen zijn. Bij mijn vorig verblijf op Camping Andriake maakte ik kennis met Ilyas. De man vaart vaak uit met toeristen. Ik vertelde hem toen dat ik wilde zwemmen doorheen de gezonken stad in plaats  van door glas te kijken. Het is bijna nergens toegelaten, maar er zijn nog plekken waar het kan. Ilyas heeft de vraag onthouden en contacteerde me enkele dagen geleden voor een speciale excursie naar Kekova. Hopelijk blijven de weersomstandigheden gunstig. Het lijkt me een fantastisch avontuur…

In afwachting van de komst van Caroline staat de buscamper weer op hetzelfde plekje als 2 weken geleden, in de buurt van de spectaculaire onderwaterwereld van zeeschildpadden en mooie verlaten stranden.

Demre 15

Demre 16

 

Route van Side naar Demre
Advertentie

2 gedachtes over “Opnieuw naar Demre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s