Kilometers vreten op weg naar Sofia

26 oktober 2019: Pamukkale – Ören 387 km

Er zijn nog mensen die moeten werken, waaronder Caroline. Hoewel haar vakantie nog maar net half is, moeten we stilaan gericht naar Sofia rijden. Haar vlucht vanuit de hoofdstad van Bulgarije naar België is volgende woensdag gepland. Met nog 1120 km voor de boeg wordt het de hoogste tijd om wat op te schieten. We plannen vandaag een laatste “strand-tussenstop” in Ören. De temperatuur wordt telkens een beetje frisser naarmate de Bulgaarse grens dichterbij komt. Het is duidelijk een van de laatste “bikini-dagen”. De temperatuur daalt zienderogen. In Pamukkale was het gisteren nog 28 °C. Vandaag is de maximum temperatuur 23 °C. Overdag is het nog strandweer maar in de vroege avond wordt het fris. Altin Camp ( http://www.altincamp.com/) in Ören is het eindpunt van vandaag. Het is een luxueuze camping met modern sanitair naar Turkse normen. Het seizoen is bijna ten einde. Ik was hier in het voorjaar bij het begin van het toeristisch seizoen. Toen stonden de strandzetels uitnodigend op het mooie zandstrand. Nu resten enkel de laatste resten van de parasols.

Ören

Met de strandmatjes uit de bus komen we toch in de buurt van een laatste zonnige stranddag. Het zeewater is te koud om te trotseren en rond 17.00 uur is het tijd om wat warmers aan te trekken. We gaan op zoek naar een restaurantje. Dat blijkt niet zo evident want rond deze tijd van het jaar zijn veel gelegenheden al gesloten. Tijdens de zoektocht genieten we van een mooie zonsondergang.

Ören 1

In een kleine eetgelegenheid vinden we wat te eten. Met een typische Turkse köfte geserveerd met frietjes en groenten, kunnen we er weer tegen. ’s Avonds krijgen we het gezelschap van Isa die zijn laatste werkweken op de camping beleeft. Hij biedt ons een glaasje wijn aan, op het terras van de camping. We hebben een leuke babbel over het leven in Turkije en België. Alhoewel het restaurant op de camping gesloten is, belooft hij om morgenvroeg ontbijt voor ons klaar te maken… De gastvrijheid van de Turken kent geen grenzen.

Route van Pamukkale naar Ören
Advertentie

Een gedachte over “Kilometers vreten op weg naar Sofia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s