Opnieuw en route

11 januari 2020: Alluy – Alluy 0 km

12 januari 2020: Alluy – St. Genis Laval 236 km

Veerle en Patrick van Maison Cavato hebben de 2de avond van mijn verblijf in Alluy een 4-gangen diner gepland met Joris en Eli als extra gezelschap. Veerle is de chef kok van dienst. Onze job is een stuk gemakkelijker: gewoon genieten van spijs en drank en een beetje babbelen. Het is leuk om Joris en Eli weer te zien. Eli houdt van pikante pepers en heeft bovendien Mexicaanse roots. Dat is een meevaller. Ze gaat niet alleen Andy’s Pepper bij haar thuis in Frankrijk planten, maar zal de zaadjes ook in haar land van herkomst aan de man brengen. Zelfs Veerle en Patrick zullen een poging wagen om voor het eerst in hun leven pepers te zaaien. Het kan niet op. Zowel Frankrijk en Mexico zijn afgevinkt op de Andy’s Pepper reismap. Het wordt een avond met kleurrijke conversaties in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans door elkaar. It’s un peu wennen, maar alles gaat bueno. Iedereen verstaat elkaar en dat is het belangrijkste.

Alluy3

Het vriesweer van vannacht heeft de regio van de Morgan in een wit kleedje gehuld. Ik zet mijn tocht naar het zuiden verder in een prachtig winterlandschap. Ondanks de koude is het schitterend weer. De zon is heel de dag van de partij en in de namiddag wordt het zelfs aangenaam van temperatuur. De jas blijft achterwege bij elke rustpauze. De heuvelachtige route gaat richting Lyon langs kleine landelijke wegen en tal van boerderijen. Het fraaie uitzicht is gratis. De rit gaat traag vooruit en ik heb onderweg ruimschoots de tijd om van het uitzicht te genieten.

Alluy2

In Frankrijk is het jachtseizoen volop aan de gang. Ik zie de jachttaferelen met de regelmaat van de klok vanuit de cockpit van de bus. Gewapende mannen en vrouwen met jachthonden maken overal deel uit van de omgeving. Wapens zijn niet mijn favoriete attributen. Ze geven me sowieso een ongemakkelijk gevoel en zeker wanneer mensen gewapend over straat lopen. Ik probeer er niet te veel aandacht aan te besteden en ben al lang blij dat ze me niet aanzien voor loslopend wild. Sommige jagers zwaaien gedag in het voorbij rijden.

Ik installeer me voor de nacht op Camping des Barolles (https://www.barolles.fr/) op 7 km van Lyon. Het kampeerterrein is druk bevolkt met campers. Dat is niet verwonderlijk want de sanitaire faciliteiten zijn uitstekend. De douche- en toiletruimtes zijn verwarmd. De camping is uitermate geschikt om de stad te bezoeken. Er is een bushalte voor de ingang. Alhoewel Lyon zijn charmes heeft, pas ik voor deze citytrip. Het hoofddoel van mijn reis ligt in Andalusië en eventueel een stukje Marokko.

Ik hou me vanavond bezig met eten warm maken, wat schrijven, een beetje lezen en slapen. Veel kokkerellen is er niet bij want Veerle heeft me voldoende overschot meegegeven om enkele dagen te overleven. Morgen zak ik verder af richting Nice, waar ik nog een afspraak heb.

Route van Alluy naar St. Genis Laval
Advertentie

2 gedachtes over “Opnieuw en route

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s