Changement radicale de plans

15 januari 2020: Villeneuve-Loubet – Salon-de-Provence 250 km

Rijden met de bus is altijd en overal een prettige ervaring. De Côte d’Azur vormt hier sinds vandaag de eerste en enige uitzondering op. De miserie begint meteen na vertrek op Camping L’Hippodrome. Ik ben nog maar 300 m ver en ik zit al per abuis op een tolweg. Terugdraaien is ten strengste verboden. Er zit niks anders op dan met tegenzin te betalen. 2,40 € bedraagt de factuur. De prijs valt mee maar ik sta per direct in de file omwille van een ongeval dat iets verderop gebeurde. De volgende afrit is 5 km verder. Alsof dat nog niet genoeg is, rijd ik ook nog eens de verkeerde kant uit. Het is balen. Vol goede moed verlaat ik na een klein half uur de betaalweg om een nieuwe poging te wagen. De route langs de Côte d’Azur  bestaat uit een overdosis aan verkeersdrempels die chauffeurs met hoogtevrees terecht doen beven, massa’s rotondes, talloze verkeerslichten en bizarre wegsplitsingen. Feit is dat ik na meer dan een uur al 5 keer een verkeerde afslag heb genomen en amper 20 km opgeschoten ben op de kilometerteller. Ik parkeer de bus aan het strand in Antibes om te bezinnen. De plek is in de praktijk slechts 10 km van mijn vertrekpunt, Villeneuve-Loubet verwijderd. Dit schiet niet op. Er is druk verkeer en de toegelaten snelheid bedraagt overal 30 of 50 km per uur. Van lenteweer, zoals gisteren is niet veel meer te merken. Naar Belgische normen is het nog steeds warm, maar de lucht is grijs en het miezert. Het is tijd voor een radicale wijziging van de plannen.

De Côte d’Azur kan me op dit moment gestolen worden. Ik probeer zo snel mogelijk Spanje te bereiken. Tolwegen, hou je klaar! Vooraleer ik de A8 opga, verken ik de 20 km lange D558. Deze kronkelige bergweg loopt dwars door het Massif des Maures en maakt mijn dag goed. De hoogte (767 m) is niet spectaculair, maar het vrij smalle wegdek en de talrijke haarspeldbochten brengen me lichtjes in vervoering. De omgeving is heel mooi. De afwezigheid van foto’s is te wijten aan het gebrek aan stopplaatsen. Jammer, want deze route is het hoogtepunt van de dag.

De A8 en de A7 brengen me naar de rand van Salon-de-Provence. Het stadje is  vergelijkbaar met Geel qua inwonersaantal. Ik overnacht er op Camping Les Biens Neufs (http://www.campinglesbiensneufs.com/) Het is een boerderijcamping met een mooi kampeerterrein op 3 km van het centrum.

Salon-de-Provence

De plotselinge verandering van plannen bezorgt me vanavond extra denkwerk. De bestemming van morgen blijft voorlopig een goed bewaard geheim, ook voor mezelf.

Route van Villeneuve-Loubet naar Salon-de-Provence
Advertentie

5 gedachtes over “Changement radicale de plans

  1. Ik kén die weg. Wij moesten als fotografen van VacanceSelect een week in de buurt daar fotograferen. En elke dag die weg ….. een ramp 😡. Veel plezier met het verdere verloop van je reis.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s