Tickets voor Alhambra beet

28 januari 2020: Cartagena – Granada 314 km

De ontdekkingsreis van de gouden stedendriehoek Granada, Sevilla en Cordoba kan beginnen. Wie Andalusië hoort, denkt in eerste instantie meteen aan zon, zee en strand. Maar de streek heeft zoveel meer te bieden. De regio is een historische, culturele smeltkroes waar Moren, Arabieren en Joden doorheen de geschiedenis nadrukkelijk hun sporen hebben achtergelaten. Alhambra, het beroemde, fenomenale Moorse paleis staat al langer op mijn verlanglijst. Het is de meest populaire attractie van Spanje. Sinds januari 2018 is het niet meer mogelijk om ter plaatse tickets te kopen. Toegangsbewijzen moeten vaak maanden vooraf besteld worden via het internet. Bovendien heeft het paleis een beperkte capaciteit van 300 bezoekers per uur. Ik heb nog helemaal niets geregeld, maar ik heb een uitgekiend plan…

De eerste vereiste is ter plaatse geraken. Vanuit Cartagena moet ik 314 km overbruggen. De keuze valt op tolvrije autosnelwegen. Het eerste stuk gaat over de A-91, vervolgens over de A-92N en de A-92. Deze route vormt een uitzondering op de meestal saaie autosnelwegtrajecten. Het is een mooi parcours door de bergen, met uitzicht op eeuwige sneeuwlandschappen. Alhoewel het weer de komende dagen zonnig is, valt er in Granada en omstreken geregeld sneeuw in de wintermaanden. Het wegdek is overal sneeuwvrij, maar aan de kant zijn de laatste sneeuwresten nog niet helemaal verdwenen.

Granada1

Ik stop op Camping Reina Isabel (https://campingreinaisabel.com/nl/) in La Zubia op 10 km van het centrum van Granada. Het is een van de duurdere campings op mijn reisroute. De richtprijs is 29 € per nacht in de winter. Met de ACSI-kortingskaart wordt dat bedrag herleid tot 20 €. Omdat ik alleen reis, kan ik profiteren van een nog goedkoper tarief. Ik ben gesteld voor 18 € per nacht. De camping beschikt over een broodjesservice en een restaurant dat ook in de wintermaanden geopend is. Het nette sanitair en de warme douches zijn een verademing in vergelijking met mijn vorige verblijfplaats. De bushalte is pal voor de deur. Het is de ideale kampeerplek om de stad te bezoeken. En dat is niet alles. De campingeigenaar bestelt voor zijn gasten online tickets voor het Alhambra en andere toeristische trekpleisters. Hij regelt een combiticket voor de luttele prijs van 16 €. Om de betaling af te handelen, is een creditkaart noodzakelijk. Zijn commissie bedraagt 5 € cash. Het is hem van harte gegund, vermits hij me de voorbije maanden verlost heeft van kopzorgen over Alhambra-tickets.

Granada2

Met deze vrijbrief kan ik terecht in het Alhambra, maar ook in het klooster La Cartuja en San Jerónimo, het Science Park Museum en het Casa de Zafra. Toeristen hebben 5 dagen tijd om alle locaties te bezoeken. Enkel op het paleis van Alhambra moet ik op het juiste tijdstip verschijnen omwille van het gelimiteerde bezoekersaantal per uur. Het uur op de tickets moet correct nageleefd worden, anders wordt het alsnog een no go. Mijn dag kan voorlopig niet meer stuk. Ik ben klaar voor het grote Granada avontuur.

Route van Cartagena naar Granada
Advertentie

4 gedachtes over “Tickets voor Alhambra beet

  1. Super mooi neem je tijd om al dat moois te bewonderen. Als je buiten komt zie je pal op de Sierra Nevada als het open weer is zie je de sneeuw op de bergtoppen. Veel plezier.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je schiet al aardig op!
    Neem voldoende tijd voor Alhambra en alles wat daarbij hoort…. ik moet het nog een keer overdoen. Mijn reismaat had haast 🥴
    Zie uit naar je verslag 😳👍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s