Van Granada naar grote broer Sevilla

31 januari 2020: Granada – Sevilla 262 km

Sevilla is de 2de tussenstop van de “gouden stedendriehoek” op mijn reisroute.  De stad ligt bijna op zeeniveau en dat laat zich voelen op vlak van temperatuur. Het is er behoorlijk warmer dan in Granada. De komende dagen schommelt de nachttemperatuur rond 1O graden. Overdag kan het kwik 24 graden bereiken. De stad telt meer dan 700.000 inwoners. Dat is 3 keer zoveel als Granada. Sevilla heeft de allures van een grootstad en is volgens Wikipedia de belangrijkste stad in zuid Spanje op vlak van cultuur, politiek, economie en kunst. Om dat te ontdekken moet ik weer op weg. Het is een gemakkelijke route. In Granada neem ik de A-92 om er vervolgens in Sevilla weer af te rijden. Tegen een gezapige tempo en met de nodige tussenstops duurt het 3,5 uur om in Dos Hermanas te geraken. Deze kleinere stad met 120.000 inwoners ligt ten zuiden van Sevilla. Hier is de enige camping in de buurt van de grote cultuurstad. Ik stop op camping Villsom (http://campingvillsom.blogspot.com/). Het kampeerterrein ligt tussen enkele grote autowegen. Het is niet zo’n gezellige buurt. De camping is een groene zone met sinaasappelbomen en palmen. Naast de buscamper groeien ook vreemde bomen waaraan kleine bolletjes rijpen, die af en toe met tikkende geluiden op het dak vallen. In de zomer is het mooie zwembad en het minigolf-terrein open voor de gasten. Alhoewel in Dos Hermanas ook iets te zien is, richt ik me enkel op Sevilla. Op 400 m van de camping is een bushalte. De bus rijdt rechtstreeks naar het stadscentrum.

Sevilla1

De eerste job na aankomst is de voedselbevoorrading. Het assortiment in het busje is schaars geworden. 500 m van de camping is een Carrefour. Snel een voorraad inslaan is onmogelijk. Het is de grootste Carrefour die ik ooit gezien heb. Het is een reuze doolhof met een ongelofelijk aanbod. De nodige boodschappen vinden is een heuse karwei.  Na een uur shoppen, knort mijn maag als nooit tevoren. Grote winkels hebben het voordeel dat er een ruim aanbod is van goedkope voorbereide maaltijden. Een paella van 2,5 € die enkel moet opgewarmd worden, doet de truc.

Sevilla2

De enige nuttige activiteiten die vandaag nog op het programma staan, zijn koken, afwassen, een sanitaire opfrisbeurt en huiswerk maken ter voorbereiding van een ongetwijfeld boeiende citytrip naar Sevilla.

Route van Granada naar Sevilla
Advertentie

2 gedachtes over “Van Granada naar grote broer Sevilla

  1. Oef eindelijk ben ik weer bij met lezen en ook door u verhalen misschien wel wat wijzer ook !!! In ieder geval van die temperatuur word ik jaloers van .hier ook zo een 12 graden maar nat wat natuurlijk niet zo leuk is !!! Dank u wel en op naar het volgende !!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s