Rare rotsformaties in Bolnuevo

21 februari 2020: Mojácar – Bolnuevo 93 km

De avond in Mojácar heeft een verrassing in petto. Net op het moment dat ik me terugtrek in de camper met een boek, klopt er iemand aan. Ik ken deze meneer niet, maar hij volgt sinds kort mijn dagelijkse beslommeringen via de blog. Bij het lezen van het laatste verslag beseft hij dat ik op dezelfde camping verblijf. Hij start prompt een zoekactie naar de bus en nodigt me spontaan uit om iets te drinken in zijn camper, samen met zijn reisgenoot. Beide heren reizen samen door Spanje en Portugal in hun eigen voertuig. Ton en Jan vrolijken mijn avond onverwacht op met leuke verhalen en een lekker glas wijn. Dank je wel hoor.

’s Morgens sta ik al vroeg in de startblokken. Dat is buiten de receptie gerekend die pas om 10.00 uur de deuren opent. Zoveel geduld is te veel gevraagd. Ik drop de juiste geldsom voor een overnachting in een envelop in hun brievenbus en ben de hort op.

Bolnuevo, een deeldorp van Mazarrón is het volgende doelwit. Ik volg de kustroute die pas na de stad Águilas echt boeiend wordt. Het is een bochtige bergroute door een rotsachtige omgeving met prachtige uitzichten over de zee. Om niets te missen, is geregeld stoppen een must.

Bolnuevo3

Bolnuevo4

Ik houd halt op Camping Playa de Mazarrón (https://www.playamazarron.com/). Het is een reusachtig kampeerterrein dat bijna volledig bezet wordt door Duitse, Nederlandse, Franse en Engelse overwinteraars. Er is zelfs een heuse Zweedse straat. Hier en daar staat een zeldzame Belg. Er zijn slechts enkele plekjes vrij. De camping is voorzien van alle nodige gemakken en grenst aan het strand. Massacampings met langverblijvers zijn niet mijn favoriete keuze, maar ik zwicht voor het mooie strand en de ligging nabij het centrum.

Ik doe andermaal een poging om een paar dagen op mijn lauweren te rusten. Als de temperatuur enkele graden stijgt, zit er misschien een stranddag in. Vandaag is er iets te veel wind om te zonnekloppen. Als alternatief verken ik de directe omgeving. Via de strandboulevard aan het brede zandstrand is het niet ver naar Bolnuevo. Het strand ziet er alvast betoverend uit. Naar verluidt werden er gisteren tientallen dolfijnen gespot voor de kust. Nu is er geen leven te bespeuren in het water.

Bolnuevo2

De voettocht naar Bolnuevo brengt me langs Las Gredas, de vervormde rots- en zandformaties in de buurt van het strand. De grillige figuren worden gevormd door klei en de gele kleur wordt veroorzaakt door het zand in de klei. Door jarenlange erosie van de natuurelementen ontstaan rare vormen die de zwaartekracht van de aarde in vraag lijken te stellen.

Bolnuevo1

De rotsformaties van Bolnuevo zijn een blitzbezoek waard, maar niet meer dan dat. De kleine oppervlakte bezoeken is gratis en kost niet meer dan 10 minuten tijd. Net voor het centrum van het kleine vissersdorp vind ik een leuk terras met lekkere tapas voor een nog leukere prijs. Voor amper 7 € heb ik mijn buik weer rond gegeten met verschillende lekkernijen. Als er morgen geen verhaal volgt, is het eindelijk gelukt om een dag helemaal niets te doen…

Route van Mojácar naar Bolnuevo

2 gedachtes over “Rare rotsformaties in Bolnuevo

 1. Die Ton en Jan? Zeker weer Nederlanders hè. Niet uit te roeien dat spul 😅. Mooie foto’s weer. Ik blijf genieten van je trip. Morgen gaan wij ook op stap, we ontvluchten het carnaval dat Den Bosch drie dagen lamlegt. We gaan richting Noorden waar weinig tot geen carnaval gevierd wordt. Ijs en weder dienende komen we woensdag als alles achter de rug is weer terug op ons kasteeltje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geniet van je vrije dag vandaag Ingrid!
  Een rustdag inlassen lijkt me dik verdiend.
  Als dat tenminste lukt op die drukke camping waar je terecht gekomen bent;-)
  Wij waren de afgelopen dagen op een CP bij een manege in Lorca en rijden vandaag naar Sax.
  Toedeloe!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s