Niksen in Bolnuevo

22 februari 2020: Bolnuevo – Bolnuevo 0 km

Helemaal niks doen staat synoniem voor “strandliggen” met een boek. In de voormiddag is het nog te fris voor een strandavontuur. Ik trek nog een keer naar het centrum van het kleine vissersdorp. Bolnuevo is geen spectaculaire plek maar heeft alle voorzieningen voor vakantiegangers. Er zijn supermarkten, winkels, bars, restaurants, cafés… en een klein museum. 200 m van de camping ligt de Torre de los Caballos, oftewel de paardentoren. De wachttoren werd gebouwd in de 16de eeuw en diende als uitkijktoren om het dorp te beschermen tegen aanvallen van piraten. Om de volledige baai van Mazarrón nog beter te beschermen tegen de dreigende piraterij werden er in de omgeving meerdere torens gebouwd in dezelfde periode. In Puerto de Mazarrón staat de Torre del Faro en in Mazarrón vind je de Torre del  Molinete.

De Torre de los Caballos in Bolnuevo is een kleine toren met slechts 2 verdiepingen. Het gebouw werd volledig gerestaureerd en is ingericht als een klein museum dat gratis te bezoeken is. Het is zelfs bemand met een dame die graag wat meer uitleg geeft. Het dak van de toren, die op een kleine heuvel gebouwd is, geeft tussen de kantelen door uitzicht op zee. Het standbeeld bovenaan is vermoedelijk een of andere beschermheilige, maar dat is een wilde gok.

Bolnuevo5

Het museum bezoeken neemt amper een kwartier tijd in beslag. Het is een leuke ervaring. ’s Middags vlei ik me op een terras om een kleinigheid te eten. Rond 13.00 uur is de temperatuur voldoende gestegen voor mijn grootse plannen om niks te doen. Het mooie, brede strand van Bolnuevo leent zich daar uitstekend toe. Het is niet druk bevolkt. Vissers, joggers, wandelaars en zonnekloppers hebben voldoende ruimte om hun ding te doen. Ik zoek een mooi plekje en sta de eerste uren niet meer recht. Morgen wordt het enkele graden warmer. Deze blogger neemt dan ongegeneerd een hele dag vrijaf.

Bolnuevo9

Bolnuevo7

Bolnuevo8

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Niksen in Bolnuevo

  1. Mooi daar en …. goed weer. Wij zijn vandaag vertrokken om het carnaval te ontvluchten dat heel het Zuiden in zijn greep houdt. We staan nu in de jachthaven van Zwolle en het regent dat het giet. En de voorspellingen voor morgen zijn niet echt bemoedigend…..
    Ach ja, verwarming brandt en het is gezellig in de camper.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s