Casa Mimosa Elche

24 februari 2020: Los Baños de Fortuna – Los Baños de Fortuna 0 km

25 februari 2020: Los Baños de Fortuna – Los Baños de Fortuna 0 km

26 februari 2020: Los Baños de Fortuna – Elche 55 km

De trip door Spanje loopt op zijn einde. De laatste dagen heb ik op de parking van Camping La Fuenta in Los Baños de Fortuna doorgebracht. Het was de bedoeling dat ik op dag 2 zou verhuizen naar een plekje op het kampeerterrein. Ik vond mijn stekje op het parkeerterrein lekker rustig en bleef gewoon staan. Het thermaal bad van de camping heeft een constante temperatuur van 36°C. De buitentemperatuur van 25°C leent zich uitstekend om enkele dagen aan het zwembad door te brengen. De kilometers op de stappenteller dalen tot een minimum en mijn leesvoer ebt letter voor letter weg. Even de riem eraf leggen is leuk.  Het nieuws dat er sneeuw in België valt, sijpelt langzaam door. Ik kan er me in bikini aan het zwembad weinig bij voorstellen…

Banos de Fortuna1

De weersvoorspellingen blijven in zuid Spanje voorlopig uitstekend. Om nog even te genieten van de heerlijke zon besluit ik pas om na het weekend definitief koers te zetten naar België. Nog even blijven hangen in de omgeving is te verleidelijk.

Ik kan het niet laten om op de terugweg opnieuw te stoppen bij Casa Mimosa in Elche. Dit thuisadresje in Spanje, uitgebaat door 2 sympathieke Belgen is te aanlokkelijk om zomaar links te laten liggen. Op de heenweg was ik hier al een keer om totaal onverwacht Chinees nieuwjaar te vieren. Het werd een leuk feest en ik maakte kennis met enkele immigranten uit België, die ik graag nog een keer terug zie.

Casa Mimosa (https://www.casa-mimosa.com/) is geen standaard camperplaats. Karine en Birgitta, die hun gasten steevast met het nodige enthousiasme ontvangen, kwamen onlangs op het idee om hun verharde achtertuin uit te lenen aan camper-reizigers op doortocht. Op enkele weken tijd creëerden ze de nodige voorzieningen voor potentiële gasten. Er is een wasmachine, stroom, een douche en toilet, maar bovenal een gezellige voortuin die zich uitstekend leent tot zonnekloppen of simpel genieten in een van de aangelegde prieeltjes op een schaduwrijk plekje. Casa Mimosa ligt in een rustige omgeving. Het centrum van Elche is bereikbaar  per fiets of met openbaar vervoer. De meest bekende attractie van de stad is het Palmeral de Elche, of de grootste palmbomentuin ter wereld. Een wandeling door het centrum voert je langs een stukje Arabische geschiedenis. Ook voor wie graag winkelt, heeft Elche het nodige te bieden. De stad staat bekend als de “schoenenstad” van Spanje. De helft van alle Spaanse schoenen wordt hier geproduceerd.

Casamimosa2

Casamimosa1

De kers op de taart is voor mij naar goede gewoonte het zwembad. Momenteel is dit nog verpakt in wintermodus, maar Birgitta heeft me beloofd dat ik het straks mag testen. Ik heb al eens aan het water gevoeld met mijn kleine teen en de temperatuur lijkt in orde.

Casamimosa4

Bij toeval kom ik opnieuw terecht op deze kampeerplek op een moment dat de voorbereidingen van een verjaardagsfeest in volle gang zijn. Ik begin stilaan te geloven dat mijn 6de zintuig voor buitenlandse party’s uitzonderlijk goed ontwikkeld is. De mensen van het Chinese nieuwjaar zijn opnieuw aanwezig en het wordt vast een leuk weerzien.

Casamimosa5 kopie

De enige ambitie is nog zoveel mogelijk genieten van het laatste gedeelte van deze Spanje trip. Avontuurlijke uitstappen of toeristische trekpleisters bezoeken, zit er niet meer in. Er moeten nog verborgen plekjes overblijven voor volgende winter…

De vakantieverhaaltjes van deze bestemming lopen stilaan op zijn einde. Er valt niet veel te vertellen over niets doen of een lange terugrit. Ondertussen telt de blog verrassend genoeg meer dan 800 lezers die op regelmatige basis met me meereizen. De vele reacties zijn een motivatie om te blijven schrijven en maken mijn rondreizen helemaal compleet. Thanks!

Route van Los Baños de Fortuna naar Elche
Advertentie

12 gedachtes over “Casa Mimosa Elche

 1. Ingrid bedankt voor je vele mooie reisverhalen. De reisverhalen worden op een unieke wijze beschreven zodat je haast mee reist en het zo invoelbaar wordt. Ik wens je nog hele fijne relaxte dagen en een veilige terugreis.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dus dit was je laatste bericht 😲😟
  Ik ga t missen, ga zeker eea teruglezen😊
  Veilige thuisreis, dank voor de mooie reis.
  ik heb al gezaaid, ik laat je weten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha Ingrid, doe die 2 (en Nico) van Casa Mimosa de hartelijkste groeten, bewaar ook mooie herinneringen aan deze bijzondere plaats, jij een goede terugreis gewenst, met vriendelijke groet uit Ronda (ook mooi) Jan

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Ingrid,
  Ik heb weer genoten van jouw verslag.
  Elche is een prachtige plaats als afsluiter van een reis door Spanje, helemaal op zo’n leuke camperplaats als waar jij nu staat.
  Ik ga hem noteren.

  Veilige terug reis, plan maar snel een nieuwe trip.

  Groeten,
  Kina Roosjen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s