Coronatest en … wachten

27 juli 2020: Mauterndorf – Mauterndorf 0 km

In de vroege ochtend staat een doktersbezoek in het kabinet van Dr Gell op het programma. Een coronatest is een noodzakelijk kwaad. Ik ben niet ziek. Het is een voorwaarde om Bosnië-Herzegovina binnen te mogen. De test kost een flinke hap uit mijn budget en mag niet ouder zijn den 48 uur bij aankomst in het land. Het is wachten tot morgen op een (hopelijk) gunstig resultaat.

Wachten betekent niet noodzakelijk stilstaan. Het geeft me de tijd om Mauterndorf te verkennen. Mauterndorf is een klein stadje met net geen 2000 inwoners. Het heeft zijn naam te danken aan de handelsroute uit de 13de eeuw. Alle handelaren die Burg Mauterndorf passeerden moesten er tol betalen op de waarde van hun goederen. Maut is het Duitse woord voor tol. Het kasteel is dagelijks te bezoeken in de zomermaanden. Het ligt amper 600 m van Haus Katris en met de LungauCard die Katy me gisteren bezorgde, is de entrée zelfs volledig gratis. In corona tijden zijn mondmaskers verplicht.

Een audiogids is inbegrepen in het toegangsbewijs. Het toestel is gemakkelijk te bedienen en heeft verschillende talen in zijn gamma, waaronder zelfs het Nederlands. Het is een verademing om het kasteelbezoek in mijn eigen tempo af te leggen met de nodige deskundige uitleg. Dankzij de audiogids krijgt de bezoeker een goede inkijk in het leven zoals het was in Burg Mauterndorf ten tijde van de middeleeuwen.

Na de geschiedenisles is het tijd voor ontspanning. De temperatuur is opgelopen tot 26 graden en een frisse duik is welkom. Het toeval wil dat het stadje over een schitterend openluchtzwembad beschikt met uitzicht op de hoger gelegen bergen. Het veelzijdige waterpark is omringd door groene graspartijen die uitnodigen om te relaxen in de zon. Met dit mooie weer is er geen betere plek om te vertoeven. Met een boek, een handdoek en de onmisbare LungauCard in aanslag trek ik er naartoe om enkele uren niets te doen. Het is eindelijk bikini tijd. Ook hier is de toegang volledig gratis.

Wachten op het resultaat van de coronatest begint stilaan op een luxe vakantie te lijken. Katy heeft vanavond weer een heerlijke maaltijd bereid en ik schuif weer ongegeneerd mee aan tafel. Haus Katris is the place to be…

Advertentie

3 gedachtes over “Coronatest en … wachten

  1. Ik volg je al sinds vorig jaar, maar nu ik plots op 42 jarige leeftijd alleen kom te staan, geven deze reisverslagen me inspiratie en stimulans om zodra ik er klaar voor ben mijn favoriete reis manier met een camper als dame alleen ook terug op te nemen. je toont dat de wereld er gewoon blijft liggen om te ontdekken. Veilige en leuke reisdagen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s