Bodega 2020 in Algemesi

27 januari 2021: El Berro – Algemesi 258 km

Er is iets loos. Ik voelde het eergisteren al een beetje opspelen, maar had toen nog goede hoop dat het van voorbijgaande aard was. Gisterenmorgen sprak ik de grote middelen aan en startte een antibioticakuur omwille van een abces onder de wijsheidstand. Het mocht niet baten. Ontwaken met een bonzend hoofd en een dikke kaak is niet bevorderlijk voor het humeur. De antibiotica slaat niet aan en ik moet op zoek naar een dokter voor straffere middelen. In Alhama De Murcia, 16 km verderop is een gezondheidscentrum dat 24 uur open is voor patiënten met diverse klachten. Het is niet naar mijn zin in coronatijden, maar het is niet anders. Na bijna 6 weken afzondering in openlucht begeef ik me in de gevarenzone. Alhama de Murcia is gelukkig geen grote stad. De corona besmettingen blijven binnen de perken. Het stadje is momenteel niet in lockdown. Mijn Spaans is ronduit slecht. Ik bereid me goed voor en schrijf een briefje met behulp van Google Translate wat er aan de tand is. Dat werkt. Soms is het voordelig om buitenlander te zijn. Ik krijg voorrang op alles en iedereen en op een half uur is het bezoek aan de dokter en apotheek afgerond. Het nieuwe arsenaal aan antibiotica moet de rest doen. Duimen maar…

Vanuit Alhama de Murcia begeef ik me meteen naar de volgende bestemming en die is op zijn minst bijzonder. In Algemesi is een nieuwe camperplaats tussen de sinaasappelgaarden die uitgebaat wordt door Audrey en Joeri, een Belgisch koppel. Ze wonen 11 maanden in Spanje en hebben niet meteen de meest gunstige verhuisperiode uitgekozen. Ondanks de pandemie blijft hun enthousiasme onaangetast. Het nagelnieuwe project heet Bodega 2020 (https://bodega2020.com/).

kampeerterrein Bodega2020

Op het terrein is plaats voor 5 campers. Er is geen stroomvoorziening voor kampeervoertuigen omdat het technisch voorlopig niet realiseerbaar is. Er zijn wel mogelijkheden om fietsen, laptops of gsm’s te laden. Voor het overige is alles aanwezig wat een camperhart verlangt: douche, toilet, watervoorzieningen, een installatie voor chemisch toilet en een klein terras. Alles is gloednieuw. Het koppel maakt er een erezaak van om de gasten een aangenaam verblijf te bezorgen. Joeri’s hobby’s staan hierbij centraal. Met zijn kookkunsten en zelfgemaakte wijnen is het een koud kunstje om vakantiegangers in de watten te leggen. In ruil voor de Andy’s Pepper zaden, proef ik alvast een smaakvolle witte wijn. Het terras is momenteel niet in gebruik, maar afhalen kan wel.

Wijndegustatie bij Bodega 2020

Audrey en Joeri zitten nog boordevol plannen voor de toekomst. Zo komt er een groenten- en kruidentuintje waar bezoekers gebruik van kunnen maken om zelf te koken in hun camper. Hier krijgt de Andy’s Pepper ook een plek. In de tuin van een hobbykok voelt hij zich vast thuis. Ik blijf alleszins tot overmorgen om te proeven en te genieten in de hoop dat mijn kaakgewrichten snel meewerken. Dat is hier een must.

Route van El Berro naar Algemesi
Advertentie

8 gedachtes over “Bodega 2020 in Algemesi

 1. Ach wat een pech en narigheid voor jou.
  Maar die Amoxicilline en het Spaanse zonnetje gaan vast helpen!
  En een flesje chloorhexidine mondspoeling in je reisapotheek is trouwens ook nooit weg, kan vaak opkomende ontstekingen terugdringen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Neem maar een paar dagen rust, zodat je terug genezen bent. 🙋🏻‍♀️😘

  Op wo 27 jan. 2021 om 17:02 schreef Toeren met ons busje – Ingrid Vertessen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s