De Ebro Delta

28 januari 2021: Algemesi – Algemesi 0 km

29 januari 2021: Algemesi – L’Ampolla 238 km

Voor de 3de dag op rij is het stralend weer. De winterzon bereikt in Spanje plaatselijk toptemperaturen tot 30 °C. In Algemesi is het niet zo warm, maar met 25 °C ben ik al dik tevreden. Het besluit om nog een dag langer op mijn lauweren te rusten bij Bodega 2020 is snel genomen. Ik geniet van de zon, de vriendelijke buren, een boek en de culinaire geneugten die Joeri en Audrey me voorschotelen. De avond eindigt met een fantastische zonsondergang en volle maan op hetzelfde tijdstip. De grillen van de natuur zijn bijzonder.

Zonsondergang Algemesi
Volle maan Algemesi

Het wordt stilaan een zoektocht om een plek te vinden voor de nacht. Op een aantal locaties zijn de campings en camperplaatsen gesloten. Dat is ook het geval in Peniscola, waardoor ik moet uitwijken naar een andere plaats. Het wordt Camping Ampolla Playa ( https://www.campingampolla.es/nl.html) in L’Ampolla aan de Costa Dorada.

L’Ampolla is een vissers- en vakantiedorp aan de rand van een mooi natuurpark, de Ebro Delta. Het dorp telt ongeveer 3500 inwoners. Het is de ideale vakantiebestemming voor reizigers die van rust, zonnekloppen en natuur houden. L’Ampolla telt verschillende mooie zandstranden en een kleine jachthaven waar zowel plezierboten als authentieke vissersboten een stek vinden. Voor hongerige en dorstige stervelingen zijn er voldoende bars en restaurants. De horeca is momenteel geopend tot 16.00 uur. s’ Avonds zijn enkel afhaalmaaltijden mogelijk.

Een van de stranden in L’Ampolla

Camping Ampollo Playa is gelegen tussen het dorp en een natuurpark. De Ebro Delta is een beschermd natuurgebied met rijst- en zoutvelden, natuurstranden en vogelrijke lagunes. In de koudste maanden van het jaar overwinteren hier meer dan 300 vogelsoorten. Op 1,5 km van het kampeerterrein ligt zo’n prachtig vogelparadijs. Met een oppervlakte van 54 hectare is de Olles Lagune het kleinste strandmeer in de Ebro Delta. Via het strand van L’Arenal ga ik op zoek naar dit mooi stukje wetland.

Strand van L’Arenal
Strand van L’Arenal

De Olles Lagune ligt tussen de duinen en de rijstvelden. Het ondiepe meer is omgeven door grassen. In de lente- en zomermaanden vinden eenden, futen, waterhoentjes en meerkoeten hier een geschikte broedplaats tussen het riet. In de winter komen vele soorten reigers hier voedsel zoeken. Ook flamingo’s zijn regelmatige bezoekers, maar vandaag zijn ze niet thuis. Boven op de vogeluitkijkpost is er een mooi overzicht op de lagune. Ik spot verschillende vogelsoorten, maar zonder verrekijker zijn ze moeilijk te onderscheiden. De bewuste verrekijker ligt werkloos in de bus. Het is een stomme vergetelheid.

Vogeluitkijkpost in de Olles Lagune
De Olles Lagune

’s Avonds maak ik kennis met mijn naaste buren op de camping. Gaby en Jerry reizen met hun 2 zoontjes door Spanje en Portugal op zoek naar een vaste woonst. Het gezin verkocht hun hebben en houwen om aan dit schitterende avontuur te beginnen. Een mega grote, gezellig ingerichte camper is hun thuis voor onbepaalde tijd. Het avontuur wordt gevolgd door een cameraploeg en verschijnt volgend jaar op een Nederlandse tv-zender. Voorlopig is de familie te volgen via deze link: https://www.travel2wonderland.com/

De Travel2Wonderland camper van Gaby, Jerry en de kinderen

Het wordt een gezellige avond in internationaal gezelschap met drankjes en hapjes, op gepaste afstand aan het kampvuur.

Jerry in actie
Route van Algemesi naar L’Ampolla
Advertentie

2 gedachtes over “De Ebro Delta

  1. wat heerlijk om jouw, jullie berichten steeds te ontvangen. Stiekem wel een beetje jaloers. zelf heb ik op dit moment de lef niet om te vertrekken uit nl. dus geniet ik steeds van jouw berichten, dank je wel lidy van oord

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s