Op de boerenbuiten

30 juni 2021: Braunfels – Wehrda 120 km

Alsof de Duitsers het op voorhand wisten! Een terras zoeken om het voetbalfeest tussen Engeland en Duitsland mee te beleven in het hol van de leeuw draait uit op een fiasco. De match is nog niet gestart of het begint te stortregenen. De bliksemschichten en donderslagen doen lustig mee. Er is geen enkele Duitser op straat en de terrassen zijn leeg. De natie is letterlijk in tranen nog voor het duel start. Ik volg de strijd noodgedwongen op klein scherm in de bus. Duitsland moet naar huis en de weersvoorspellingen worden er de komende dagen niet beter op. Het Duitse verdriet zindert nog een tijdje na. Het is te ver rijden om uit de regenzone te geraken. Ik besluit het rustig aan te doen en het water moedig te trotseren.

Ik bevind me in de deelstaat Hessen ongeveer in het midden van Duitsland. Hessen is de regio van de vakwerkhuizen, kuuroorden, burchten en kastelen. Frankfurt am Main, Wiesbaden en Kassel zijn de 3 grootste steden. Ze zijn gekend om hun commerciële winkelcentra en gezellige binnensteden. Ook de natuur is nooit ver weg. De Taunus, het middelgebergte van de regio zorgt voor een bergachtig landschap tussen de Rijn, de Wetterau en de Lahn. De hoogste berg is de Großer Feldberg. Hij telt 878,5 meter. In de zomer zijn mountainbiken, fietsen en wandelen populaire bezigheden. In de koude maanden zorgen de skioorden voor winterse pret. Ik laat de autosnelwegen links liggen en verken de streek via de toeristische route. Veel is er niet te zien, maar dat ligt niet aan de ongetwijfeld mooie omgeving. Het regent nog altijd dat het klettert en de zichtbaarheid is miniem. De focus ligt noodgedwongen op de heuvelachtige weg die af en toe opvalt met flinke stijgingspercentages. Het kost me 3 uur en veel concentratie om een luttele 120 km af te leggen.

Rond het middaguur arriveer ik op Ferienpark Wehrda (https://www.ferienpark-wehrda.de/) in het gelijknamige dorp. Wehrda is een gehucht van het grotere Marburg. Het is een kleine camping aan de rand van het dorp. Het kampeerterrein ligt er verlaten bij. Ik ben de enige gast en dat is niet erg. Die hele grote badkamer is straks helemaal voor mij alleen.

Tijdens een regenpauze maak ik te voet kennis met de dorpskern van Wehrda. Het landelijke karakter valt meteen op. De oude kerk die centraal in het dorp staat, is omgeven met vakwerkhuizen en boerderijen. Tractors maken deel uit van het straatbeeld. Winkels en restaurants zijn er niet. De enige café met de naam “Café auf zeit” is gesloten. Het lijkt erop dat de klok is stil gevallen.

Café auf zeit in Wehrda naast de kerk
centrum Wehrda
centrum Wehrda

De dorpswandeling zit er snel op want het begint alweer te plenzen. De rest van de dag profiteer ik van de luxe van een camping: een reuze badkamer en echte afwasbakken! Het is de ideale gelegenheid om eens werk te maken van een fatsoenlijke maaltijd. Deze dame gaat kokkerellen…

Route van Braunfels naar Wehrda
Advertentie

5 gedachtes over “Op de boerenbuiten

 1. Vanaf een kil terras in Groningen, met gaskachel 😉
  Heb terugwerkend je verslagen gelezen…
  👍☔️😃
  Ik was de laatste weken met veel Solo’s op voorjaarskamp in Heerde, eindelijk weer met elkaar!
  Fijn dat je er nu de routekaart bij laat zien, ik ga je volgen en genieten van je mooie verhalen

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Ingrid
  Wat leuk geschreven! En dat ondanks het prut weer. Wij hebben de dag benut om te reizen en zijn weer terug in Nederland. Kijken of er hier nog wat droogs aankomt.. anders rijden we maar door naar huis! Succes met de trip en eet lekker!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het lijkt wel een decor van een oude boeren film 😉
  Rothenburg ob der Tauber is ook een leuk idylisch stadje, maar meer richting Neurenberg. Ik denk niet dat je die richting opgaat?
  Goede reis, geniet ervan. Voorlopig reis ik je nog niet achterna.
  Moest het te veel kriebelen in het najaar, laat ik het wel weten 🙂
  Groetjes
  Heidi

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel mooi allemaal en tof dat je ons op de hoogte houd 👍 we wensen jou een leuke avontuurlijke en vooral een veilige reis Ingrid

  Pascal en Jolanda

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s