Kasteel Wartburg en een vleugje ontspanning

2 juli 2021: Höxter – Eisenach – Weimar 230 km

Het rotweer is nog niet helemaal voorbij. Het regent nog steeds, maar minder hard. De Duitse weerman kondigt een positieve kentering aan. Morgen wordt het 25 graden en zonnig. Daar kan ik mee leven.

Het parcours van de dag leidt me door de deelstaat Thüringen. Deze regio wordt beschouwd als het groene hart van Duitsland. Het aanbod van natuurparken, bossen, wouden, rivieren en berglandschappen is enorm. Daarnaast is er ook een assortiment van cultureel erfgoed. Bach en Goethe zijn lokale beroemdheden. Historische bezienswaardigheden zijn nooit ver weg. Ik kies enkele bijzondere plekken uit voor een bezoek.

Mijn eerste halte in Thüringen is het kasteel van Wartburg in Eisenach. De burcht staat te schitteren op een hoogte van 441 meter boven de stad.

Kasteel van Wartburg

De vesting werd volgens de legende gesticht in het jaar 1070 door de toenmalige graaf van Thüringen, waarna het door de eeuwen heen steeds verder uitgebouwd werd. De geschiedenisles is te omslachtig om uit de doeken te doen. Enkele belangrijke historische gebeurtenissen zorgen ervoor dat het kasteel als een van de eersten wordt opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Om te parkeren betaal je 5 € en een bezoekersticket kost 12 €. Dat is te veel van het goede om naar binnen te gaan. De buitenkant en de binnenkoer zijn indrukwekkend genoeg. Het uitzicht over Eisenach en de omliggende bossen mag er ook wezen.

Kasteel van Wartburg
Kasteel van Wartburg

Na het kasteelbezoek zoek ik een slaapplaats in Weimar. Ik kom terecht op de camperplaats van Saunabad Weimar (https://www.saunabad-weimar.de/). Zoals de naam doet vermoeden slaap ik op de parking van een openbare sauna. Na de voorbije regendagen is het een prima idee om me onder te dompelen in de geneugten van de saunawereld. 3 uur ontspanning voor 18 € is een goede deal. Ik maak graag gebruik van de uitgebreide infrastructuur.

Saunabad Weimar (foto van Saunabad Weimar)

Het complex beschikt zowel binnen als buiten over een behoorlijk aantal sauna’s. In de mooi aangelegde tuin met zwembad en verschillende buitendouches is het aangenaam vertoeven. Voor een drankje en een gezonde hap staat de gezellige restaurantruimte en het tuinterras ter beschikking. Na enkele uren relaxen, kom ik als herboren naar buiten.

Het plan om vanavond de match België – Italië te volgen, wordt gedwarsboomd door Judith, mijn naaste camperbuurvrouw. Ik raak aan de praat met deze gezellige dame en van voetbal kijken komt niets meer in huis. Het resultaat verneem ik achteraf. De nederlaag is een feit. Het is gedaan met vrolijk doen over andere favorieten want ook de Belgen mogen definitief hun valies pakken. Ciao Belgio. Jammer maar het is niet anders. Ik reis lustig verder…

Route Höxter – Eisenach – Weimar
Advertentie

3 gedachtes over “Kasteel Wartburg en een vleugje ontspanning

  1. In Weimar heb ik ook is overnacht met de bedoeling om de dag nadien het nabij gelegen Buchenwald te bezoeken wat dan ook gebeurde . Had nog nooit van dat stadje gehoord maar verraste me toen toch met het mooie marktplein en paar heel mooie gebouwen . Was toen een kort maar aangenaam bezoekje !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s