Naar de kapper… en de tandarts

10 augustus 2021: Blagaj – Blagaj 0 km

11 augustus 2021: Blagaj – Blagaj 0 km

Sinds een dag of vijf zit ik aan de antibiotica voor het zoveelste “tandenprobleem”. Er groeit op de meest slechte momenten een abces onder de wijsheidstand en dat is pijnlijk. De laatste keer was in Spanje. In België is er nooit iets aan de “tand”. Omdat de tandarts niet mijn beste vriend is, laat ik het dan zo. Eigen schuld, dikke bult maar nu zit ik met de gebakken peren. Het wordt tijd om er definitief komaf mee te maken en bij aankomst op Camping Mali Wimbledon maakt de campingeigenaar op mijn vraag een afspraak met een tandarts in de buurt. De schuldige tand staat los. Hij moet er onherroepelijk uit. De ontsteking is nog niet weg. Het is nog een paar dagen wachten eer ik mijn “beul” ontmoet…

Ik blijf nog even in Blagaj. Er zijn 5 campings in de buurt die op een bezoek van ACSI wachten. Tussen de bezoeken door tracht ik mezelf wat te verwennen in afwachting van het tandartsbezoek.

Sinds vorig jaar heb ik een vaste kapster in Blagaj. Ze herkent me nog en het welkom is warm. Een all-in behandeling met wassen, knippen, kleuren en föhnen kost amper 25 BAM (12,5 €). Om onder de Belgische kappersprijzen te blijven, kan je zelfs het vliegtuig naar Mostar nemen voor een kapbeurt. Het wordt een vaste stop in de toekomst want het resultaat is helemaal in orde. Tot zo ver de plezante dingen…

Vaste kapster in Blagaj

Vandaag wordt andere koek. Het is tandarts-dag. Om 11 uur is het zo ver. De tandartsenpraktijk ligt naast een café en de tandarts zit op het terras. Hij verwacht me. Er is geen gemeenschappelijke taal en het is onmogelijk om iets verstaanbaars tegen mekaar te vertellen. De al wat oudere man heeft bevende handen en ik ben er niet gerust in. Hij heeft iets in het snotje en plukt een andere gast van het caféterras. Deze jongeman spreekt wel Engels. Wat hij te vertellen heeft, is niet zo leuk. De ontsteking is nog steeds aanwezig en het is onmogelijk om de tand te verdoven. De tandarts belooft om hem in 2 seconden eruit te halen en me voor altijd van de pijn te verlossen. De tolk ziet dat ik er niet gerust in ben en blijft de hele tijd aan mijn zijde. Hij houdt zelfs mijn hand vast tijdens de uiterst efficiënte procedure. De tandarts houdt zijn belofte en rukt de tand er bliksemsnel uit. Van bevende handen is plots geen sprake meer. Er is amper tijd om te gillen van de pijn. Het zweet parelt op mijn voorhoofd en ik bibber van top tot teen maar ik ben zo gelukkig om van die tand af te zijn. De man zet een asbak in de wachtzaal en maant me aan om een kalmerend sigaretje te roken. De aparte ervaring kost slechts 20 BAM (10 €). Foto’s of filmpjes van het penibele bezoek aan de praktijk zijn er gelukkig niet. Het is misschien een idee om een tandarts- en kappersbezoek te combineren met een citytrip naar Mostar.

8 gedachtes over “Naar de kapper… en de tandarts

  1. Ik had hetzelfde, maar kon het gelukkig uitzingen tot thuis in Nederland. Kies hoefde er niet uit en in theorie kan het weer gaan ontsteken… Ik ben trouwens een paar jaar geleden met Branko van camping Drina naar zijn kapper (zijn schoonzus) in Foca geweest. Kostte omgerekend € 2,50. En in Novi Sad in Servië kostte een kappersbeurt me € 1,80!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een ervaring. Ik ging ook liever naar de kapper dan de tandarts. Vroeger zei ik, ” ik krijg liever een kind dan dat ik naar de tandarts ga”. Maar na twee kinderen had ik dat ook wel gezien. 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. I was planning to go to the hair dresser before going on my world trip which starts in October. You inspired me to wait until I am in a much cheaper country to do my hair. Btw you have a great humorous writing style. Your blogs often make me smile.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s