De kust in zicht, of toch niet?

9 juni 2019: Egirdir – Fethiye 299 km

Wegens te druk en geen beschikbare sanitaire voorzieningen zet ik mijn weg verder. Als alles goed gaat, zie ik vanavond de Middellandse Zee. Rond de middag bereik ik Han Camping (https://www.kayakoyhancamping.com/) in Fethiye. Er is geen zee te bespeuren. De camping ligt 8 km van Fethiye stad. De laatste kilometers van de rit zijn spectaculair. Om de camping te bereiken moet ik bergop. Een steile weg (10%) met een aantal haarspeldbochten leidt naar Kayaköy, vermoedelijk een deeldorpje van het toeristische Fethiye. Het is een mooie locatie, verstopt in het groen. De kippen lopen over het terrein, achterna gezeten door de hond des huizes. Het kampeerterrein is moeilijk toegankelijk met de buscamper omwille van vele laaghangende takken. Met behulp van enkele hulpvaardige handen van aanwezigen, die de takken systematisch omhoog houden, kan ik een plekje vinden in de schaduw van de kersenbomen. De rijpe kersen mogen door de gasten geconsummeerd worden. Verser kan niet. De camping beschikt over een mooi zwembad en een gezellig barretje. Men biedt er de ganse dag gratis thee en koffie aan voor alle gasten. Er is net een verjaardagsfeestje aan de gang voor een 2-jarig jongetje. De kindjes sleuren met ballonnen door de tuin op de klanken van vrolijke kinderdeuntjes.

Fethiye1

Op wandelafstand ligt het centrum van Kayaköy. Er zijn een aantal restaurantjes en winkeltjes. Er is heel wat bedrijvigheid. De restaurantjes zijn goed gevuld. In een van de gelegenheden speelt men gezelschapsspelletjes à volenté. Het is deze keer geen tavla, maar rummikub.

Fethiye2

Ik stap een kleine zaak binnen waar een ervaren kokkin kookt op een houtvuur. Ze maakt heerlijke gözleme (Turkse pannekoeken) gevuld met spinazie en kaas, voor een zacht prijsje. Het smaakt naar meer.

Fethiye3

Wanneer ik na mijn uitstap weer op de camping arriveer, is het verjaardagsfeestje nog niet afgelopen. Meevieren als gast is naar goede Turkse gewoonte verplicht. Ik krijg een bordje voorgeschoteld met allerlei lekkers. Daar gaan we weer… Het is hier goed vertoeven. Ik blijf nog een dagje hangen, al hoop ik dat er morgen geen jarige is…

Fethiye4

2 gedachtes over “De kust in zicht, of toch niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s